resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Hatayspor
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 2399
    halil’in şimdiye kadar oynadığı tüm takımlarda ‘klasik 9 numarayla’ beraber oynarken yapmış olduğu istatistikleri çıkardım ve hiç de öyle skor yapmayan bir oyuncu olduğunu söylemiyor rakamlar.

    şimdiye kadar sparta rotterdam, brentford, twente, galatasaray, türkiye a milli ve türkiye u21 milli takımlarında “bir santrafor ile birlikte ilk 11’de” oynadığı 58 maçta 24 gol ve 10 asist üretmiş. bu da yüzde olarak % 58,6 gibi oranla ‘skora etki etmiş olduğunu’ gösteriyor.

    açıkçası ben de oyuncuya özellikle skor yapamaması nedeniyle soğuk bakıyordum ama bu rakamlar oyuncunun doğru kullanıldığı takdirde skora etki edebilen bir profil olduğunu gösteriyor. okan hocanın halil’i kullanacağı durumların kesinlikle tek forvet olarak değil, gerçek 9 numara bir profilin yanında oynatılacağını düşünüyorum. böyle bakınca da gerek yerli olması, gerek maliyetinin makul seviyelerde olması, gerek de doğru kullanıldığında rakamsal olarak verim alınabilmesi nedeniyle doğru bir transfer olduğu kanısına vardım.

    not; tekrar belirtmekte fayda var; istatistikler halil’in 9 numarayla birlikte ve ilk 11 oynadığı maçlarda yaptığı skorlardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın