• 952
    gerizekalıya anlatır gibi anlatıyorum.

    galatasaray yönetiminin bu yalancı yıldız muhabbetine karşı kullanacağı en güçlü argüman türkiye kupası faktörüdür. fenerbahçe'nin korsan şampiyonlukları sayıldığı taktirde aşağıdaki maddelerin hiçbirine verilecek mantıklı bir cevap yok.

    1) fenerbahçe'nin 6 şampiyonluk talep ettiği milli kümeye sadece 3 büyük şehrin takımı davet ile katılabiliyorken türkiye kupasına format gereği edirne'den hakkari'ye her takım katılabilir. şampiyonluk olarak talep edilen, ulusal olduğu iddia edilen organizasyonlardan çok daha ulusal.

    keza trabzon'da çok eskiden beri futbol oynamasına ve birçok takım olmasına rağmen istanbul-izmir-ankara dışı olduğu için fenerbahçe'nin şampiyonluk talep ettiği hiçbir organizasyona katılamamıştır.

    2) tfb ve milli kümenin aynı ayda düzenlendiği +10 sene var fenerbahçe hangisinde şampiyon olmuşsa onu istiyor. olamamış ama başarabilseydi 1 sezon için 2 şampiyonluk istediği sezonlar olacaktı. fenerbahçe'nin talebi kabul görürse aynı anda hem beşiktaş hem fenerbahçe'ye şampiyonluk verilecek sezonlar var. sözün özü bir sezondan 2 şampiyon çıkması da bir sorun teşkil etmiyor.

    3) 59'da lig sıfırlanmadan önce bambaşka turnuvalar olarak icra edilen tfb ve milli küme aradan yıllar geçtikten sonra lig şampiyonluğu hesabına katılmak isteniyor. türkiye kupası da düzenlenirken lig şampiyonunu belirlemek için düzenlenmedi ama madem geçmişe yönelik turnuvaların hüviyeti bu şekilde değiştirilebiliyor türkiye kupası da değiştirilebilir.

    4) format konusuna gelince fenerbahçe'nin istediği lig şampiyonluklarına bakınca lig olmakla uzaktan yakından alakası yok. bazen eleme usulü bazen 3-4 takımın olduğu gruplar, kimi zaman rakip gelmediği için bay geçmeler, rövanşın falan olmadığı müsabakalardan 10'larca bulabilirsiniz. yani lig şampiyonluğu için formatın lig gibi olmasına gerek yok. sonuç olarak türkiye kupasının lig formatında olmaması da sorun değil.

    5) beşiktaş'ın 56-57 şampiyonluğu da türkiye kupası formatındaymış. keza avrupada temsil ettikleri için hak iddia etmişlerdi sanırım. eğer şampiyonluklarda ülkeyi avrupa'da temsil edebilmek bir kriterse türkiye kupası şampiyonu da ülkeyi avrupada temsil ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın