resim
Tanju Çolak
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 109
    zamanında trabzonspor a imza atmış ama sonradan o zaman ki trabzonspor başkanı mehmet ali yılmaz ikna edilerek samsunspor da kalması sağlanmıştır.

    --- alıntı ---

    tanju'nun oynadığı ilk yıllarda samsunspor'da istikrar yoktur. 1981-82'de gerilerden gelip elde edilen şampiyonluk ve yeniden birinci lig'e yükseliş vardır. tanju henüz on sekiz yaşındadır o sezon. ertesi yıl son dakikada yenilen golle samsunspor küme düşecektir. tanju tecrübesiz ama geleceği olan bir golcüdür o sezon. zaten sürekli olarak genç ve ümit milli takımlara çağırılmaktadır. öyle ki 1980-85 arasında oynanan hemen hemen tüm genç ve ümit milli maçlarına çağırılacaktır. genç tanju golcülüğüyle çoktan fark edilmiştir. karadeniz'in bir başka takımı trabzonspor da samsunspor'daki bu oyuncuyu, o günler takımın başarılı diğer bir oyuncusu dobi hasanla birlikte çoktan fark etmiş hatta sözleşmeleri dahi imzalamıştır. "küme düşmüştük ve 1983 yılında ben trabzonspor'a imza attım. aynı trabzonspor dobi'yle de anlaştı. dobi hasan o sezon a milli takıma kadar çıkmıştı ve yaş olarak benden biraz daha büyüktü. takımın hocası ahmet suat özyazıcı'ydı. ikimizi birden transfer etmeleri samsun'da olay oldu."

    o zamanlar samsun'la trabzon'un araları pek iyi değildir. tanju imzayı attıktan sonra bulgaristan'la yapılacak olan ümit milli takım maçı için kampa gider. şehre döndüğünde yöneticilerden cingöz yılmaz ve tarık darende kendisine "bir yere gidemezsin," derler. "ama ben onlara 'imzayı attım,' dedim, ikiniz birden giderseniz biz mahvoluruz' dediler. elimden bir şey gelmezdi. onları trabzonspor başkanı mehmet ali yılmaz'a gönderdim." samsunsporlu yöneticilerin yanlarında tanju'nun babası mustafa çolak da vardır. mehmet ali yılmaz, mustafa bey'i ve yöneticileri çok iyi karşılar. mustafa bey'e "paranızı aldınız değil mi?" diye sorar. mustafa bey de "evet," der. ardından "peki ne düşünüyorsunuz?" diye sorar. tanju'nun babası da "biz mutluyuz, önemli olan sizin düşünceniz," diye cevap verir. samsunsporlu yöneticiler ise m. ali yılmaz'a tanju'yu almaması için ricada bulunur. mehmet ali yılmaz o esnada a. suat özyazıcı'yı arar. "hoca," der. "tanju mu, dobi mi?" ahmet suat, "dobi," diye cevap verince, m. ali yılmaz'a tanju'yu almaması için ricada bulunur. mehmet ali yılmaz o esnada a. suat özyazıcı'yı arar. "hoca," der. "tanju mu, dobi mi?" ahmet suat, "dobi," diye cevap verince, m. ali yılmaz, "tamam tanju sizde kalsın," diyerek samsunsporlu yöneticilerin yüreğine su serper. sonra da basma şu açıklamayı yapar: "biz tanju'yu almaktan vazgeçtik." tanju samsun-spor'da kalır. ve dört sene daha burada oynar. ama ne oynamak! ilk iki yılında takım ikinci lig'dedir ve tanju her iki sezonu da ikinci lig gol kralı olarak tamamlar. özellikle ikinci sezonunda hem kendisini hem de samsunspor'u durdurmaya kimsenin gücü yetmez. 1984-85 sezonu samsunspor'un açık ara şampiyonluğu ile nihayet bulur. üstelik o sezonda henüz bir ikinci lig oyuncusu olan tanju çolak iki defa a milli takıma çağrılır ve forma da giyer.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın