resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 2325
    en off olan entrylerimden biridir kendisi. diğerleri de galatasaray'ın en büyük yaşayan efsanesi ve galatasaray tarihinin en kötü teknik direktörü torrent üzerine falan.

    genelleme yapmayı sevmem ama off entrylerimden yola çıkarsak galatasaray taraftarının özellikle son zamanlarda ne kadar şovenist, populist bir tayfaya doğru evrildiğini gösterir bana kalırsa. allah'tan şu anki yönetim ve teknik adam böyle değil, taraftar gibi düşünmüyor, hareket etmiyor. bu çok memnun edici bir durum bence.

    gelelim halil'e; kendisi belki hiçbir zaman üst düzey bir oyuncu olamayacak. defalarca izledim formamız altında, bir şeyler var gibi ama bazı şeyler de yok gibi hep. hepsinden biraz var ama hiçbirinden çok yok gibi bir oyun tarzı var. gelişir mi, iyi bir oyuncuya dönüşür mü bilemeyiz. geçen sezon sonu 2 milyon euro verilse, sırtımızda taşıyıp göndereceğimiz, kamp bile yapmayan bir boey örneği var. futbol bu arkadaşlar, her an her şey olabilir. şu yaştan sonra gelişmez geyiği sadece fm'de olur. potansiyelin varsa 30'dan sonra bile gelişirsin.

    burak yılmaz forvet olduğunu 25 yaşından sonra hatırladı, luca toni burak'ın yaşlarındayken serie b'de oynuyordu. immobile 20'li yaşların başında italyan halil dervişoğlu'ydu. 20 yaşından sonra bir futbolcu gelişmez deniliyor ya, o yaşta grafite, brezilya sokaklarında çöpçülük ve amelelik yapıyordu, futbolla pek ilgisi yoktu.

    ben halil transferine şu gözle bakıyorum, ileride icardi harici oynatabileceğimiz bir oyuncu yok, belki barış, belki zaniolo ama bu oyuncuların top performans verdiği mevki santrfor değil. halil de böyle belki ama halil'in forvet olarak çıktığı maç sayısı barış ve zaniolo'dan net fazladır. üstelik halil yerli. 8+3 diye bir garabet varken, ezeli rakiplerinden biri bu oyuncuyu almak üzereyken bu transfer net olarak elimizi rahatlatacak. forvet olarak alabileceğiniz adam sayısı belli. 3 sene önce falan erasmus enes denilen enes ünal'ı almaya kalkalım bakalım, getafe kaç çekecek ki enes de çok beğenilen adam değildi. bu bölgede alınabilecek en iyi yerli oyuncu halil'dir.

    belki halil 20 gol atmayacak ama atacağı 5 gol bizi ligde şampiyon yapabilir. hakan şükür olmayabilir ama arif erdem olabilir. ben de eleştiriyorum skor yönünden kabızlığını ama şu anki kadroyla o zamanki kadro arasında çok fark var. bazı oyuncuları da sistem oynatır, yanındakiler değer katar. gerisi de halil'in arzusu ve hırsından geçer.

    hayırlı olsun, bence gelmesi iyi oldu. umarım bu kez faydalı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın