resim
Dominik Livaković
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Kaleci
Yaş:29
Boy:1.88
Uyruk:Hırvatistan
  • 91
    tff'nin yabancı kuralını değiştirmesine sebep olacak olan kaleci. fenerbahçe ile anlaştığı iddia ediliyor.

    yerli konusunda en rahat takım biziz. elimizde net olarak oynayacak olan kerem aktürkoğlu ve abdülkerim bardakcı var. ilk 11 için net bir yerli daha alınacağını düşünüyorum, muhtemelen stoper olacak. nelsson'un ayrılığı sonrası ozan kabak, merih demiral gibi üst düzey yerli stoperler gündeme gelecektir.

    bunlar dışında kazımcan karataş, kaan ayhan, emin bayram, berkan kutlu, barış alper yılmaz, yunus akgün gibi isimler var. halil dervişoğlu da takıma katılmak üzere. hatta emre kılınç bile faydalı olabilecek bir isim, okan hoca üstünde durursa verim alabilir. bu isimlerin hepsi galatasaray ilk 11'inde 3. yerli olarak bulanabilecek isimler. 22-23 sezonunda derbilere bile 5 yerliyle çıkmışlığımız var. yerli açısından sıkıntı yaşamayız ancak 3. yerliyi bulup 11'e yerleştirmek şart.

    fenerbahçe'ye baktığımızda ise kaleciyi de yabancı kullanacakları durumda yerli konusunda sıkıntı yaşıyorlar. ellerindeki en net yerli futbolcu ferdi kadıoğlu. arda güler'i takımda tutabilseler 3. yerliyi bulup sıkıntı yaşamazlardı ancak bence şu anda kaliteli yerli açısından sıkıntı yaşayacaklar. emre mor, serdar aziz, umut nayir, irfan can kahveci, mert hakan yandaş, ismail yüksek, samet akaydın gibi bir yerli rotasyonuna sahipler. ellerinde yeterli sayıda yerli olmasına rağmen kaliteleri oldukça düşük, hiç biri geniş sezonda istikrarlı bir şekilde 11 oynayacak isimler değil.

    beşiktaş'ın durumu da farklı değil. muhtemelen mert günok ve onur bulut ile iki net yerlileri var. üçüncü yerli ya salih olacak ya cenk tosun. mert hariç kalite olarak yine düşük seviye bir yerli rotasyonu.

    bu iki kulüp de muhtemelen 9+2 için federasyona baskı kuracak ve kuralı değiştirtecekler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın