resim
Leandro Daniel Paredes
Takım:Roma
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.80
Uyruk:Arjantin
  • 329
    sözlükte oyuncuyu sergio oliveira ile kıyaslama durumu almış başını gidiyor.

    öncelikle paredes’in tercih edilme sebebi sergio’nun durumuyla değil, takımdaki oyun yapısının değişmesiyle alakalı. sergio ile benzer özellikleri olsa da, oyuncunun kullanılacak modellemede sergio ile prototip olarak uzaktan yakından alakası olmayacak. paredes’in klasik ön libero olmasından mütevellit, öncelikli görevi stoperden aldığı topları dağıtmak olacak. derin oyun kurucu görevini üstlenecek. takımda stoperlere en yakın oyuncu konumuna geçeceğinden dolayı torriera’yı da bu sezonkinden farklı şekilde kullanacağız. sergio’yu nadir durumlar hariç stoperlerin arasında girip top dağıttığını, takımı yönlendirdiğini pek görmedik. çünkü torreira’nın asli göreviydi bu. sergio daha çok orta saha çizgisine yakın yerlerde atak yönlendiren isimdi. gerektiğinde sola, sağa deplase olurken veya ceza sahasına koşu yaparken izledik. paredes’e bu görevler verilmeyecek.

    hull city maçında berkan’ın attığı golü hatırlayın. torreira’nın rakip orta sahaya ani baskısıyla kaptığı top sonrası gol gelmişti. bana göre o pozisyon torreira’nın bu sene nasıl kullanılacağı hakkında ipucuydu. başakşehir deplasmanında yine torreira’nın ani baskısıyla penaltı kazanmıştık. bu tip pozisyonları bu sene daha fazla göreceğiz. yani torreira stoperden aldığı topu dağıtan derin oyun kurucu değil, önde baskıya yollanan ve çevresindeki kaliteli ayaklara ani gol pozisyonu hazırlayan bir modellemede kullanılacak. bu durumda paredes’e alameti farikası olan geriden top dağıtma görevi verilecek. bu yönden bakınca taşlar daha yerine oturmuş oluyor.

    icardi, zaniolo, kerem, mertens (veya benzer muadilde biri) ve angelino’yu beraber oynatabilmek için mevcut orta saha kurgusunu değiştimeniz şarttır. sergio ile bu düzen tepetaklak olabilir. teknik heyet de bunun farkında olduğu için hem o bölgeye oyuncu alıyor, hem de arkasında paredes’in olduğu bir torreira’yı çevresindekilerle daha da aktif kullanabilecek bir sistem inşa ediyor.

    sonuç olarak transferi sadece sergio’nun performansı nedeniyle değil, mevcut oyun yapısının değişmesi ve bu yapıya tam anlamıyla uyabilecek biri olması sebebiyle de düşünülüyor. parçaları birleştirince gayet de mantıklı duruyor. ayrıca 6 milyon euro’ya alınabilecek ve arjantin milli takım havuzunda bulunan bu denli kaliteli bir ön liberoyu bulabilmeniz zor. umarım bir an önce takıma katılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın