resim
Martin Baturina
Takım:Dinamo Zagreb
Mevki:On Numara
Yaş:21
Boy:1.72
Uyruk:Hırvatistan
  • 32
    avrupa takımları merkezde 1.80 cm altında oyuncular kullanmıyor artık. özellikle avrupa kupalarında merkez orta sahalar belirli fiziksel özelliklere göre kuruluyor (+1.80 cm, tempo, güç vb). bu nedenle bu fiziksel özelliklere uymayan oyuncuların değeri de azaldı.

    arda guler'in real madrid'de sağ kanat olarak oynayacağı yazıyor, boşa değil yani. emirhan ilkhan'a bakalım mesela. torino'da süre alamama nedeni oyun bilgisinin eksik olması dışında fiziği. abdulkadir ömür, yusuf demir, hamza akman gibi örnekler de var. bu oyuncular günümüz futbolunda avrupa seviyesinde mücadele edebilecek merkez orta sahalar olamaz. ancak ligimizde orta saha olurlar. avrupa seviyesinde etkileri olmayacakları için iyi bir bonservis teklifi de alamazlar.

    baturina da bu anlattıklarıma giren bir oyuncu. yeteneğine, dripling yeteneğine lafım yok ama bu çocuğu alıp da avrupa'ya iyi fiyata satma hayalleri de safça. bu çocuk yerine, avrupa kupalarinin fiziksel şartlarını karşılayan, tekniği iyi birer 6-8 numara alırsak uzun vadede ekonomik anlamda daha çok kâr ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın