resim
Martin Baturina
Takım:Dinamo Zagreb
Mevki:On Numara
Yaş:21
Boy:1.72
Uyruk:Hırvatistan
  • 31
    bu transfer sezonuyla birlikte yüksek miktarlı scout transferine karşıyım açıkçası. rüştünü ispatlamış boey ve nelsson’a bile istenilen düzeyde teklif gelmiyor. ikisi için de 25’lerden bahsediliyordu ama yazılanlara göre 20 bile gelmemiş.

    şimdi bu arkadaşı 15’e alsak, sonrasında iyi performans verse dahi ederi en fazla 20 milyon euro. bu ligin ederi bu. şampiyonlar liginde de başarılı olursak bu kadar sivrilen oyuncu grubu içerisinde kendisini gösterebilir mi, emin değilim.

    19-20 yaşlarında scout transferi yapılacaksa bonservisine en fazla 9-10 milyon euro verilmeli. daha fazlasını verdiğin an ‘x kulübe şu kadar satarıp kâr yaparız’ önermesi devre dışı kalıyor. oyuncu biraz sivrildiği an sana az kâr ettirse de gitmek istiyor, düzenin bozulup yerine oyuncu bulman gerekiyor. oyuncu tutmazsa da elinde kalıyor, yüksek ihtimalle zarar ediyorsun. bana 15 milyon euro’luk baturina değil, 4 milyon euroluk baturina seviyesine çıkabilecek x oyuncu lâzım. bu x oyuncuyu iyi seçip, doğru planlamayla geliştirirsen başarıya ulaşırsın. yoksa baturina’ya yarın 15 verip almak senin scoutingini başarılı kılmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın