aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 77
    oğulcan berk döneminden beri, yani başından beri takipçisi olduğum program. daha ileri gideyim, düzenli izleyicisi olduğum tek spor programı. gerçi spor programı da değil, bir taraftar programı. özellikle sinan yılmaz döneminde bence sohbet çok keyifliydi zira herkes işin ayrı boyutuna bakıp zaman zaman ortak noktada da buluşabiliyordu. dolayısıyla bu yazının ana başlığı olmasa da sinan yılmaz’ın ayrılışı bence çok ciddi bir kan kaybı. orhan uluca, bu programın adamı değil çünkü. orhan uluca bu programa göre biraz fazla saha içinde kalıyor. sinan yılmaz da bu konuda iyi olmasına rağmen bunun dozunu iyi ayarlıyordu ve günün sonunda ortaya “teknik taktik analiz” değil, keyifli bir galatasaray sohbeti çıkıyordu. ayrıca orhan uluca bir tık da baskın ve ağır kalıyor sanki. yani biraz fazla ''abi'' kalıyor gibi geldi bana. orhan uluca’nın sevildiğini biliyorum, benim de kendisiyle bir sıkıntım yok ancak programa dahil olmasıyla ilgili görüşlerim bunlar. neyse.

    şimdi bir fenerbahçe taraftar programında galatasaray'dan hoşgörüyle bahsedilmesini beklemiyorum. bizimkilerden de aynı şekilde ancak arada biz çizgi var. eğer bu bir ''spor kanalı'' ise ve bünyesinde her takımdan insanlar varsa açık açık düşmanlık yapamaz, kin ve nefret söylemlerinde bulunamazsın. burada ben yaparım düşmanlık, antu'da fenerbahçeli yapabilir. hiç önemli değil ancak bu ortak kanalda olmaz. zamanında baştan aşağı fenerbahçeli bir tip* vardı bu kanalda, adı ''sadece fenerbahçe'' olan programda sadece galatasaray ve fatih terim konuşuyordu. alenen de düşmanlık yapıyor, çok sıkıntılı ithamlarda bulunuyordu. sonrasında zaten bizimkilerle sıkıntı yaşadı, anladığım kadarıyla da kendisi çekip gitti.

    kanalın sözlükte gündeme geldiği ve bizimkilerin ''ne işiniz var orada?'' şeklinde tepki çektiği bir olay oldu: yine malum programda, kanalın ortaklarından olan bir şahıs devletin galatasaray'a peşkeş çektiğini ve hatta galatasaray'ın projelerini durdurmak gerektiğini söyledi. şimdi bu artık bir taraftarlık değil. bu öyle ''galatasaraylılar için iyi bir şey söyledim niye alınıyorlar?'' meselesi de değil. bunu git antu'da yaz, git 12numara twitter hesabındaki çoluk çocuğa yaz. sen ortak bir kanalda neredeyse ucu ''galatasaray'ı durdurun'' cümlesine varan bir şey söyleyemezsin.

    bunun üzerine bizimkiler de açıklama yaptılar. kanalın başka ortaklarının da olduğunu, en başından beri fikir özgürlüğüne saygı duyulduğunu ve kendilerine hiç karışılmadığını söylediler. yine de bu dönemde sinan yılmaz'ın o malum programdaki söylemlerden artık çok rahatsız olduğu anlaşılıyordu çünkü ilk defa o toplara girdi ve gayet net bir ifadeyle söylemlere dikkat edilmesi gerektiğini ve kendi programlarında hiçbir zaman çizgiyi aşmadıklarını söylemişti. gerçekten de bu ekibin neredeyse her programını izlemiş biri olarak hiçbir zaman fenerbahçe ile alakalı absürt çıkışlarını duymadım. fenerbahçe'ye karşı kışkırtıcı bir ithamlarını da duymadım. işin ilginci bu ekip, diğer programdaki ekibe göre çok daha genç bir ekip ama olgunluk ayrı bir şey tabii.

    bugün gelinen noktada da kanal fenerbahçe'nin bir taraflarından uydurduğu 5 yıldızı kullanarak net bir tavır sergiliyor. ben zaten bu sezon bu konuda da bir sıkıntı çıkacağını tahmin ediyordum çünkü fenerbahçelilik bunu gerektirir. bugüne kadar sözlükte hiç yazmadım bu programla alakalı veya kanalı boykotla alakalı ancak artık gerçekten bu kanal taraf olmuştur. fenerbahçe'nin uydurma yıldızlarını meşrulaştırmaya çalışan bir kanalın değirmenine su taşıyacak değiliz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın