resim
Thiago Alcántara do Nascimento
Takım:Liverpool
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.74
Uyruk:İspanya
  • 126
    takımın oyun kurma beyni görevini sergio oliveira'dan çok daha fazla yapabilecek yetenekteki muazzam orta saha oyuncusu. sakatlık sorunu için kalça ameliyatı olması sonrası nasıl döndüğü konusu soru işareti olsa da savunma katkısı açısından da yadsınamayacak bir performansı vardır. belki ikili mücadelelerde sergio oliveira kadar istatistik yapamayabilir ancak pas arası top çalma istatistiklerinde oldukça üst düzeydedir. zira oyunu xavi iniesta ikilisi kadar iyi okuyabilen bir futbolcudur. fc barcelona'dan çıkış yapmaya başladığı dönemde ayrılmasının sebebi de xavi, iniesta, busquets üçlüsünden kendisine düzenli yer kalmayacak olmasıdır. bu sebeple ki o sezon belirli maç sayısı oynayıp kontratını otomatik olarak uzatmamış fc barcelona yönetiminin basiretsizliğiyle sadece 25 milyon euro gibi komik bir paraya bayern münih'e geçmişti.

    sonuç olarak bu sezon lig, avrupa, türkiye kupası vs. derken 55 maç oynayacağız ve planlamamızı buna göre yapmamız gerekiyor. bu da 4950 dakika yapıyor. sergio oliveira 22-23 sezonunda 2400 dakika oynadı ve pestili çıktı son haftalarda artık iyice. sergio'nun dakikalarını 2000 civarına çekip maksimum veri almak oldukça önemli bir durum ve bunu ikame edebilecek bir oyuncu alternatifine ihtiyacımız var. leandro paredes mi thiago alcantara mı sorusunda thiago kalite olarak her zaman üsttedir. geçtiğimiz sezon da uzun bir süre sakat olmasına rağmen dakika bazında thiago paredes'ten daha fazla dakika almış bu arada. tabi juventus'ta paredes'in tercih edilmeme sebepleri başka ama ligde toplamda 25 maç oynamış gözükse bile bu 25 maçta 2250 dakika oynamış olsa bu 25 maçı daha somut bir veri olarak alabilirdik. oysa sadece 960 dakika oynamış. tekrar dediğim gibi, tercih edilmemesi sebebiyle. ama paredes'in de 2000 dakika üstünde oynadığı en son sezon 3 sezon öncesi. thiago ise bu sezon 1900 dakika ile 2000 dakika barajına yaklaşmayı başarmış. süreklilik açısından ikisi de soru işareti doğuruyor. biri sakatlıklar sebebiyle en üst düzey olamamış bir isim. diğeri ise performans açısından hep beklentiyi karşılayamayıp süresini azaltmış. ha bu tabi en üst seviye futbol için geçerli. bizim lig için yeterli olacaktır fazlasıyla.

    kısaca: thiago ismi muhtemelen paredes'in fiyatını indirmek için ortaya atılan bir isim gibi duruyor. ama bir gerçeklik varsa da bu sezon 2000+ dakika oynayabilecek bir thiago, paredes'ten çok daha iyi bir performans gösterecektir. daha büyük risk sakatlık geçmişi yüzünden ama tutarsa da çok daha fazlasını verecek bir oyuncu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın