• 6
    futboldaki kelime karşılığı önsezi, önce davranma veya öngörü olarak tercüme edilebilir. bu özellik, bir oyuncunun takım arkadaşlarının ve rakip oyuncuların eylemlerini ve hareketlerini ne kadar iyi tahmin edebildiği konusunda bize bilgi verir. daha iyi bir öngörü, bir oyuncunun olaylara daha hızlı tepki vermesine yardımcı olacaktır.

    bir futbolcu veya bir takımı rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerden biridir. rekabetin doğası gereği bir adım önde olmak aslında kazanmanın da ön tanımıdır. işte bu yüzden bu özelliğe sahip oyunculara sahip olmak bir takım için winner karakter oluşturan unsurlardan biridir.

    bu kavramın en somut şekilde ortaya çıktığı platform ise bana göre şampiyonlar ligi'dir. göreceli olarak denk sayılabilecek takımların birbiriyle oynadıkları bu karşılaşmalarda (elde varsa) bu özelliğe sahip oyuncular sahne almayı sever ve kimi zaman bu tek parlak an sayesinde size puan veya puanlar getirir. bu çoğu zaman hücumda tezahür eden bir an olsa da, bazen savunmada (kale dahil) veya orta sahada da yapılmış olan kıymetli bir hamle sayesinde etki sahibi olur. awareness (farkındalık), intelligence (zeka) ve finishing (bitiricilik), önsezinin kankası olan diğer özelliklerdir. en çok topsuz oyunda, pozisyon almada ve hareketlenmede/hızlanmada ölçülebilir. bir de first touch (ilk dokunuş) özelliği varsa ballı lokma tatlısı. hepsine sahip olan oyuncular ve/veya takımlar elit seviyeyi oluşturur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın