• 6
    tüm galatasaraylılar ultraslan değildir. evet, katılıyorum. ama tüm ultraslanlar da karaborsacı değildir, ya da başka tribün grupları gibi hepsi arpayla maça gelmez. hatta ben bedava bilet alan tanımıyorum, hiç denk gelmedim yani*. duyduklarım oldu elbet ama bunu tüm tribüne maletmek anlamsız.

    genellemelere herzaman karşı olmuşumdur, alpaslan abi aramızdan ayrılana kadar ben tek başıma onur duyduğumu zannetmiyorum ultraslanla. ya da ben tek başıma mı takdir ediyordum pankartlarını, kareografilerini, yerinde duruşlarını, hatıra ormanlarını, okul yardımlarını, oluşturdukları atmosferlerini. kimse o eskidendi demesin bana lütfen, hepsi gayet yakın geçmiştir, eski duruşuna dönmesi de ancak bu şekilde çok sert karşı tepki oluşturursak imkansızlaşır. elbet yanlışları konuşmalıyız, rahatsızlıklarımızı dile getirmeliyiz ama hepimizin galatasaraylı olduğunu unutmadan, genellemelerden kaçınarak ortak amaçlara yönelik her fikre saygı duymaktan geri kalmayarak, sağlıklı ortamlar oluşturup konuşarak, düzeyli tartışarak yapılmalıdır bu.

    amacım ultraslanı savunmak değil, bu sene yaşadıklarımızla özellikle hiç değil, fakat eleştiri dozunu ve hızını kaçırdığımızı düşünüyorum. benim fikrim ultraslan oluşumunun yanlış kişiler tarafından idare edilmeye çalışıldığıdır sadece, bu bir duraklamadır ve aşılacaktır diye umuyorum. hepimiz biliyoruzki sette olsun, başka ortamlarda olsun, tribünde yeni insanlar türemiştir, reis çatısı altında arpa peşinde koşanlar vardır. eskiden mabedin etrafında rant peşinde koşanlar artık tribünlere rahatça girebilmektedir maalesef. tek yapılması gereken ufak bir temizliktir.

    protesto ettiler diye yerden yere vurmamak gerek ayrıca, önümüzdeki haftalarda göreceğiz nasıl bir etki oluşturduğunu. ayrıca takımın kendini silkelemesi için de bir şeylere ihtiyaç olduğu konusunda bu sözlükte de çoğunluk olarak hemfikirdik. işte şimdi bişeyler yapıldı bir şekilde, bu gözle bakmak gerek sanki biraz da.
    ama katılmadığım tarafı protestoda saygı dozunun biraz aşıldığı. yoksa ilk 5 dk. olusturulan sessizlik, maçtan önce form durumu gözetmeksizin hiçbir futbolcunun tribüne çağırılmaması, pankartların ters açılması gayet yerinde ve dozunda tepkilerdi.
    ama maalesef başlıktaki tezahürat için aynısını söyleyemeyeceğim. bunun aşırı olduğunu ve saygı sınırları dışında haketmeyen insanlara yöneldiğini maalesef öngörmeleri gerekirdi, bence yanlış yapıldı. her ne kadar açıklamada* belli bir isme bir tepki olmadığı söylense de tezahürat için, böyle bir ortamda sapacağı nokta apaçık belli herşeyin. bu görmezlikten gelinemeyecek bir hatadır.

    herşeye rağmen eğer amaç; ultraslan oluşumunun tarihe karışmasına yönelik uğraşmaktansa, değerli işler yapmış ve şu an ultraslan alt grup olarak adlandırılan gruplarımızın tek çatı altında olmak uğruna kaybolmasının engellenmesi daha kıymetli olur görüşündeyim.
    şahsen ben özlüyorum bazılarını, üzülerek izliyorum kayboluşlarını.

    edit: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın