resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6724
    sezon içinde hocanın daha çok taktiksel değişime gideceğini düşünüyorum.

    özellikle cl maçlarından sonra bunu çok sık göreceğiz. ayrıca takımdaki 3.yerli sorunsalına da bu şekilde çözüme gideceğini düşünüyorum. zaten transfer sürecimiz de bununla birlikte şekilleniyor.

    listemizde yer alan paredes ve kamada hamleleri de bu yüzden. büyük olasılıkla kaleciden itibaren başlayan geçiş süremizi hızlandırmak ilk hedeftir. geçtiğimiz sezon muslera'nın arkası dönük adama(torreira) pas atmasının da sebebi biraz da bu sebepten. baskı yediğinizde top kaybı yaşamamak için torreira veya paredes topu alınca arkasını dönmeden alternatiflere yönelmesi gerekiyor. bu hayati önem taşıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=kMP4mOBw8Tc

    okan hocanın geçtiğimiz sezonlarda bol bol brighton maçlarını izlediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam. oynadıkları oyunun bir benzerini oynuyoruz. özellikle yukarıda bahsettiğim ön liberoda yer alan oyuncunun topu hızlıca dağıttığını videoda görüyoruz. kaleden topla hızlı atağa çıkarak, 2'li veya 3'lü seri tek paslar ile dikine kaleye gidiliyor. geçtiğimiz sezon bunu sık sık takımımızda gördük.

    teknik ekibinin şunu bilmesine çok seviniyorum. bu takım possession oyunu oynayamaz. bu oyun istediğiniz oyunculara çok fazla para harcamanıza neden olur. tıpkı m.city ve liverpool gibi.. bu sebeple okan hocam geçiş oyununu ana şablonuna koyarak gerçekçi bir hedeften gidiyor.

    yeni transferle ile taktiğimiz daha da gelişecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın