resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 1205
    1 sene sonra "getafe'de 2 aslan" temalı gazete küpüründe görme ihtimalimiz olan wonderkid. bu çocuğu gördüğümde aklıma nedense 2008 emre çolak geliyor.

    2008'de emre çolak hakkında şöyle bir entry girmişim. aynı arda gibi çılgın çalımlar atıyor, topa raket gibi çakıyordu. (bkz: #11546)

    arda'yı emre'den ayıran en önemli özelliği zekası. arda gerçekten mantığı ile hareket eden, ölçen biçen hesaplayan bir çocuk. zaten büyük takımda oynayacaksan yeteneğinin yanında zekada gerekiyor.

    futbolda zeka deyince aklıma direk thomas müller geliyor. bu adamın bireysel yeteneği aman aman seviyelerde değil. ama sahada kendine o kadar doğru pozisyonda yer buluyor ki, hem atıyor hem attırıyor. bugün thomas müller'i süper lig'de oynatsan belki 10 gole katkı bile sağlayamaz. ama bayern gibi takımda, zeki adamlar ve iyi hocalarla almanya tarihinin en kaliteli 10 oyuncusu arasına giriyor. *

    hep derler ya "elit oyuncu" işte elit oyuncu bu demek. türk futbol tarihinin, bana göre yurtdışındaki en başarılı oyuncuları nihat kahveci ve arda turan dı. heleki nihat bir ara öyle istatistiklere ulaştı ki, tekrar bir türk oyuncu o istatistiklere ulaşır mı emin değilim.

    canım kardeşim arda. belki sülalende galatasaraylı birileri vardır da bu yazdıklarımı okuyabiliyordur. inşallah bu entry'nin ilk cümlesindeki gibi olmaz da bizde heyecanla seni izleriz. aman diyeyim, gerekirse yaz tatillerinde bile bu ülkeye gelme. senle konuşmak isteyen gazeteci, televizyoncu, reklamcı, komisyoncu, emlakçı vs adamlardan uzak dur. her sırrını sadece babana anlat. sakın ola "biz profesyoneliz seni daha da piyasada değerlendireceğiz" diyen menejerlerden, headhunter lardan uzak dur.

    seni gibisi 20 sene de bir piyasaya çıkıyor. muhammed demirci, emre çolak, arda turan, nihat kahveci gibi adamların yarısı yanlış yönlendirmeler yüzünden futbola çok erken veda ettiler. sen onlardan olma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın