resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 1198
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1166316

    kap açıklamasında 20; ben ise 17.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında real madrid'e transfer olduğunu düşünüyorum.

    hatta ne 20'si, şu an ülkenin yarısı, 20+10=30'a gitti diyor ama söz konusu kulübün manipülasyonlarını bilmiyorlar.

    öncelikle, geçen hafta aziz yıldırım şöyle bir cümle kullanmıştı: "elvir balic'i ilk aldığımızda 19'dan aşağı bırakmayız dedim. real madrid ise 17'den yukarı çıkmıyordu. 2 milyon euro'da maaş vereceklerdi. bende dedim ki 19 milyona alın balic'in maaşını ben ödeyeceğim."

    ali koç'un da arda güler transferinde böyle yaptığını düşünüyorum. yoksa 17.5 milyon euro'ya serbest kalır maddesi olan birisine, neden 2.5 milyon euro daha fazla verilsin ki? barça ile kapışmak için de böyle bir yola başvurmazlar çünkü kulübü değil, oyuncuyu ikna etmeleri gerekiyordu. sırf arda istedi diye de 2.5 fazla vermezler.

    kap açıklamasındaki "futbolcunun performansına bağlı olarak 10 milyon euro bonus..." kısmı gerçekleşmesi zor olan şeylerdir. mesela ballon d'or alırsa, yılın futbolcusu seçilirse, bir sezonluk şampiyonlar ligi serüveninde x maça çıkarsa vs.

    bunun yanında florentino perez gibi kurt bir başkan, %20'lik satış payını da hayatta yedirmez. yani 40'a satılırsa, 8'i fenerbahçe'ye gider gibi bir durum mümkün değil. 20'ye al, 10 bonus öde, 8 sonraki pay derken 38'e alıp, 40'a satmış olacaksın! türk spor basını böyle diyor ama sizce real madrid bunu yapar mı?

    ben söyleyeyim ne yapacaklarını;
    20-25'e bir kulübe okutacaklar ve son zamanlarda moda olan geri alma maddesini ekletecekler. yani 25'e sattık ama performansı artarsa 35-40'a geri alırız maddesi.
    25'e satsalar, fener'e 5 milyon verecekler. kiraladıkları takımda da bekleneni veremezse zaten denenmiş olacak ve real totalde 2.5 milyon euro kâr elde edecek. yok ama eğer tutarsa, 35 veya 40'a geri alırlar ve çok daha üzerinde bir fiyata satıp çok daha fazla kâr edebilirler.

    evet, arda'nın 18 yaşında real madrid'e transfer olması büyük bir başarıdır ama dediğim gibi söz konusu paraların verildiğine gram inanmıyorum. ister kıskanç deyin, ister kötü niyetli deyin, ister başka bir şey deyin...
    benim düşüncem budur.

    edit: ozan muhammet kabak örneği veriliyor ama alakası yok çünkü arda güler istese 5 milyon'a da giderdi ama sözleşme yenileyerek 17.5 milyona çekti. yani burada vefasını misliyle göstermişken, üstüne birde ekstra 2.5 milyon euro daha verin demez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın