resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 1157
    bugünden itibaren başarılı olmasını diliyorum. burda veya sosyal medyada şakayla karışık gerçekliği kabul edilmiş bir olgu vardır. aynı oyuncunun farklı milliyetlere ait olması durumunda piyasa değerindeki değişiklikleri gösteren caps'leri hepimiz görmüşüzdür.

    ülkemizden ispanya'ya transfer olmuş yerli ve yabancı oyuncularla gurbetçi oyuncularımızı değerlendirdiğimizde ispanya özelinde konuşacak olursak nihat kahveci, geremi gibi çok başarılı örneklerimiz oldu. arda turan gibi iyi başlayıp çok iyi bir noktaya gelip kötü biten bir örneğimiz oldu. elvir balic, rüştü reçber, nuri şahin, hamit altıntop gibi kötü örneklerimiz oldu.

    bu noktada önemli olan türk futbolcunun veya türkiye süper ligi'nden alınan yabancı oyuncunun başarılı olacağına dair inancı arttıracak bir süreklilik sağlayabilmemiz. bunun için de arda güler gibi ciddi bir yatırım yapılmış bir ismin bunun karşılığını verebilmesi, takıma ve ülkeye adapte olabilmesi, ispanyolca'yı öğrenebilmesi ve böylece türk futbol ikliminin de piyasasının yükselmesine katkı sağlaması önemli olacaktır.

    böylece nasıl ki örneğin hırvat futbolcuların, portekiz ligi'nde parlayan isimlerin piyasa değeri zihinlerdeki olumlu imajla beraber daha yüksek seviyelere erişebiliyorsa bizler de kendi oyuncularımız için bunu sağlayabilme imkanına kavuşabiliriz.

    çünkü kendi içimzdeki çok kişide dahi "süper lig'deki bir oyuncunun maksimum ederi 15'tir" şeklinde kabullenmiş bir anlayış var. bunu kırıp finansal olarak sürdürülebilirlik için bu ligden transfer olan her ismin başarılı olmasını diliyorum. böylece bugün 20 yeterli görünürken yarın 30, belki gelecek yıllarda 40-50 gibi meblağlar normalleşir ve batının karşısında alım gücü düşük ekonomimizden yediğimiz golü oyuncu satışı gerçekleştirmesini bilen bir politikayla kapatabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın