• 80
    adı üstünde. tanımını yapmaya gerek yok zaten herkes biliyor ne olduğunu.
    5 temmuz 2023 galatasaray hull city maçı hakkında konuşmamız gerekirse bize çok şey anlattı. as takımın şampiyonluğa rağmen iştahının hala fazlasıyla olduğunu ve bir futbol aklının yerleştiğini söyleyebiliriz. yani bir iki pozisyon dışında panik transferlere gerek olmadığını anladık. takım eksik haliyle bile gayet iyi performans verebiliyor.
    alt yapıya geçecek olursak, maçın skoru üzerinden sinir harbiyle çocuklara fazla yüklenilmemesi gerekiyor. ikinci yarıda oliviera ve midstjö dışında galatasaray u19'u izledik resmen. bu adamlar takım halinde belki istenileni veremeyebilir ki veremediler ama peyderpey takıma monte edilirlerse gayet iyi oynarlar. çünkü birçoğu cidden çok yetenekli. mesela özgür baran aksaka nın yanında u19 topçularıyla vereceği performansla, yanında torreria arkasında nelsson önünde icardi solunda kerem sağında yunus'la vereceği performans bir olamaz. bu çocuk as takımın +1'i olabilir. olur da. mesela ali turap bülbül mertens'lerle, rashica'larla vereceği performans u19 takımının geri kalanıyla birlikte vereceği performans bir olamaz. bunları teker teker birçoğu için sayabiliriz. metehan baltacı, hamza akman vs.
    altyapı eleştirisi yaparken beklentiniz ne ki? hepsinin aynı anda a takıma yükselip küçük yaş grubunun birlikte oynaması mı? bunu başarabilen kulüp var mı ki dünyada? hepsi 2-3 topçuyu a takıma atıp, diğerlerinin yanına monte edip öyle kullanıyorlar. ajax tüm yaş alt grubunu a takıma çıkarıp ilk 11'e mi sürüyor mesela aynı anda? ya da barcelona? ya da real madrid? hayır.
    ondan dolayı bir eleştiri yapacakken lütfen mantık çerçevesi içerisinde yapalım. bu çocuklar bizim geleceğimiz. okan hoca da mutlaka bu maçtaki durumu idrak edip bir sonraki hazırlık maçlarında as oyuncularla deneyecektir gençleri. hepsini aynı anda sahaya atarak zaten bir şey anlayamayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın