resim
Emin Bayram
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:21
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 1279
    not: bu entry önceki entry'lere cevap niteliğinde değildir.

    kendisi sağ ayaklıdır ve sağ stoperdir.

    günümüzde sağ ve sol stoper olarak ayrılmasının temel sebebi ayaklarıdır. genelde sol ayaklı stoperler solda, sağ ayaklı stoperler sağda kullanılır. bunun da amacı oyun kurarken oyunu açabilme. yani genelde takımlar sağ- sol stoperin önemine varacak kadar stoperleri kullanıyorsa bunlarda ayaklara da dikkat ediyorlar.

    emin sol stoper değil de niye solda oynuyor o zaman? takımlarında ki sebeplerden dolayı.

    boluspor'da oynarken sol stoperdeki partneri sol ayaklı ali keten'di. ali keten de ön liberodan dönme olduğu için teknik olarak hem soldan oyun kurma hem de pas atma konusunda iyiydi. zaten ali keten olduğu sürece de sağ stoperde oynadı. ne zaman ali sakatlandı o zaman takımdaki stoperler arasında tekniği en iyi olan olduğu için sola geçti.

    aynı şekilde bizde de apo kerim cezalı ve sakat olduğunda takımda başka sol ayaklı stoper olmadığı için kendisi sola geçti.

    2022-2023 sezonu sonrası haziran ayında oynanan türkiye u-21 maçına ravil tagir- emin ikilisi başladı. ravil sakatlanınca serdar sağa emin sola geçti.

    yani kendisi sağ stoperdir. diğer arkadaşlarına göre solda oynama becerisi daha iyidir çünkü top tekniği onlara göre daha iyidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın