• 6756
    2023-2024 sezonunda kadrolarında arda güler bulunmaması, şu an için farklı gözükse de dezavantajlarına değil avantajlarına olacağını düşündüğüm takım.

    böyle düşünmemin sebebi arda'nın yetenekleri değil. tamamen hacı ismail kartal.

    hacı ismail, genelde takımlarını 4-2-3-1 ile dizer ve bu orta sahadaki 3'lünün ofansif oyuncusu net 10 numara olmaz. 2021-2022 sezonunda bu görevi mert hakan'a veriyordu. bunun sebebi de defansif katkısıydı. arda kalsa, kafadan forvet arkasına onu atması gerekecekti. sıkıntı sadece arda değil, aynı zamanda dzeko olacaktı. ilerde 2 tane sadece ayağına top isteyen, şok pres ve ikili mücadelede ehil olmayan oyuncuyu atmak için, ona göre plan yapmak lazım. dzeko inter'de oynarken yanında koşucu martinez ve arkasında 3 tane canavar vardı.

    arda- dzeko- kent'in olduğu 11'in merkezi tutabilmesi için iki tane canavar, gol atabilmesi için golcü bir kanat oyuncusu gerekecekti. golcü kanat aynı zamanda yine defansif zafiyet yaşatacaktı. fb'nin mevcut stoperleri zaten yavaş, bütün hepsini değiştiremeyeceklerine göre, takım boyu da uzun kalacaktı.

    şimdi ise merkeze lincoln, irfan gibi orta sahayı 3'leyebilen oyuncular atabilir.

    üstelik arda kiralık kalsa, oynasa da oynamasa da hem arda için hem takım için sıkıntı olacaktı.

    bu demek değil ki, arda ile dzeko oynayamaz. demek istediğim şu, benim gördüğüm ve bildiğim ismail hoca oynatamaz. mesela fatih hoca'nın elinde böyle oyuncu grubu olsa, bir şekilde oynatacağını dizilimi bulurdu. bunu söylerken de sadece terimistalığı öne çıkartarak değil, geçmişe bakarak söylüyorum. aslında oyun sistemine uymayacağını bildiği için listenin ilk sıralarında olmayan sneijder geldikten sonra üstüne drogba da gelmişken, burak- sneijder ve drogba'yı oynatıp başarılı olması bunu düşünmemde etken. hatta arttırıyorum, oraya bats'ı bile atardı.

    yani fenerbahçe taraftarının niye bu kadar tepki gösterdiğini anlayamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın