• 16
    maalesef birkaç senedir sezon başlarında sahip olduğumuz kadro türüdür. kadroda istenmeyen birçok sözleşmeli oyuncunun mecburen kampa götürüldüğü ve bazılarının "acaba olur mu" denilerek tekrar denendiği dönemleri yaşıyoruz. bu nicelik içinde yeterli nitelik ne yazık ki olmuyor.

    ideal on bir için eklemeler yapılmasını beklerken aslında daha çok ihtiyacımız olan şey oyuncu satışı ya da kiralık olarak göndermek. ancak bu oyunculara genelde talep olmuyor veya olursa da kulüpler transfer döneminin son anlarını bekliyor. haliyle yaz kampındaki oyuncu sayısı altyapı oyuncularıyla beraber 40 oyuncuya kadar çıkıyor. bir teknik ekip için bu kadar fazla oyuncuyla yaz kampı yapmak bence çok zihin bulandırıcı olmalı.

    luyindama, oğulcan çağlayan, alpaslan öztürk, süleyman luş, abdussamet karnuçu, atalay babacan, berk balaban, metehan baltacı, ışık kaan arslan, batuhan şen, cicaldau, morutan, taylan antalyalı, emre kılınç ve eren aydın kiradan dönen oyuncularımız. gökay güney gibi kadroda bulunup sözleşmesi devam eden ve hiçbir yere kiralık gitmemiş olan bir isim de var. tamı tamına 16 oyuncu önceki sezon kadroda düşünülmemiş ve kiralık gönderilmiş. manchester city, chelsea falan değilseniz bu sayı çok çok fazla. hatta mostafa mohamed de bu oyuncular arasındaydı, neyse ki bonservis getirerek ayrıldı.

    şu anki gündemimiz alınacak oyuncular kadar bu "fazlalık" oyuncuların gelecekleri de olmalı. birkaç tanesi kadroda tutulmalı, birkaç tanesi tekrar kiraya verilmeli, birkaç tanesi satılmalı, geriye kalanlar olursa da şartları zorlamadan sözleşmeleri fesh edilmeli. bundan sonra da mümkünse bu kadar geniş kadro kurulmamalı. bu denli genişlik en çok da altyapıdan çıkacak oyuncular için engel teşkil ediyor. hazırlık maçlarında oğulcan çağlayan'ın eren aydın veya baran demiroğlu'nun sürelerinden yemesine ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın