*

  • 20
    sneijder ve özellikle drogba transferleri öncesinde bu takım başarısız değildi. cl'de gruplardan çıkmış bir galatasaray gerçeği vardı. ancak aysal'ın çıtayı daha da yukarıya koymasıyla avantajları ve riskleriyle bir yola girdik. 1.5 yıl için 10 milyon euro gibi bir rakam ödedik drogba'ya. üstelik türk lirasının bugünlere nazaran çok değerli olduğu günlerdi. bu iki oyuncunun ve muslera'nın yüksek maaş skalasıyla beraber burak, selçuk gibi isimlere de yüklü kontratlar yapmak durumunda kaldık. üzerine hamit altıntop gibi isimlerle bu zincir devam etti. peki sonra?

    senelerce şunu satsak da 2 milyon euro'ya şunu alsak, şunu kiralasak, jose rodriguez'i sudan ucuza kapattık be, kupa finalinde fener'i yendik ve cezamız bir sene azaldı oley be modunda dolaştık. anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. ilk başarısızlıkta ve cl gelirlerinden mahrum kaldığımız anda kar topu gibi büyüdü sorunlar.

    beyler, bayanlar türkiye'ye iniş için lütfen kemerlerinizi takın. sen icardi'ye 8-10 milyon euro verdiğinde takımın geri kalanını 1-2 milyon euro'ya oynatabileceğine mi inanıyorsun gerçekten? daha düne kadar takımın maaş skalasının düşürülmesi konusunda nerdeyse herkes hem fikirdi. bugün yine muhasebeci miyim banane demeye başlamış çoğunluk.

    ülke gerçeklerinden kopmadan ilerlemek zorundayız. nasıl ki marcao, nelsson, kerem, boey, barış alper, abdulkerim gibi oyuncuları düşük yıllık ücretlerle takıma kazandırıp maksimum fayda elde ettiysek takımın geri kalanı için de mümkün olduğunca bu yolu izlemek gerekiyor.

    icardi benim için de bir istisnadır. 4-5 skalasında bir rakama evet diyorsa 9 numaranın tartışmasız sahibi olmalıdır. ancak bahsedilen bonusları diğer oyuncular istemeyecek mi sizce? gol, asist katkısı veya şampiyonluk, avrupa'da başarı odaklı primleri bu takımdaki her oyuncu talep edecektir. bu durum huzursuzluk yaratacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın