• 83
    18 takımlı suudi arabistan profesyonel liginde 8 kişilik yabancı futbolcu kaydetme hakkı var kulüplerin. ligin 50'ye yakın boş kontenjanı var gün itibariyle.

    sadece ''a'' ve ''b'' kalite değil ''c'' kalite futbolcularla bile doldursalar piyasada dengeler iyice alt üst olacak. bütün kulüpleri transfere devam edecekse enteresan bir temmuz, ağustos ayı yaşanacak.

    https://twitter.com/...976251750612992?s=20
    mesela celtic şampiyon ligi gruplarında bu sene, jota'dan 29 mil. € kazandılar. onlarda bu parayı transferde kullanacak muhtemelen.

    chelsea satmaya devam ediyor 40 mil. € üstünde para girdi. onlarda transfere devam edecekler. nkunku aldılar 60 mil. €'ya almanya'dan. nicolas jackson aldılar 37. mil €'ya ispanya'dan. parça parça para avrupa'da çeşitli liglere dağılacak.

    örneğin:
    15 a kalite
    15 b kalite
    30 c kalite transfer yaptıklarını farz edelim, bu transferlerin geneli 5 büyük ligden üst, orta, alt seviye kulüplerden. kimisi bonservisle, kimisi free transfer. fakat nicelik olarak 60-70 futbolculuk bir boşalma olacak bu liglerden.

    bu noktada 5 büyük lig dışından izlenen futbolcuların transferi daha homojen hale gelecek. bonservis için daha bonkör davranacaklar.

    piyasanın daha da alt üst olması için kritik nokta kalan 50'ye yakın lejyoner kontenjanlarını kullanmaya devam etmeleri.

    çoğu kulüp etkilenecek ama beşiktaş bu süreçten nasıl etkilenecek diye düşünürsek: geçen sezon yaptıkları nathan redmond gibi fırsat transferlerinde daha fazla rakipleri olacak, rahat hareket edemeyecekler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın