resim
Emin Bayram
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:21
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 1255
    astronomik bir teklif gelmediği sürece satılmaması gerektiğini düşündüğüm oyuncumuz.

    emin bayram'ın eksiklikleri var mı ? tabii ki var. zaten bu yaşta eksiksiz oynasa başka şeyler konuşulur. bunlar gelişebilir mi? bence gelişebilir. gelişemez, potansiyeli bu kadar diyenlere bir şey demem.

    fakat mevcut durumuyla bile ne yazık ki ihtiyacımız var. ne yazık ki dememin sebebi ülkenin dandik yabancı sınırı.

    2023-2024 sezonunun sadece ilk yarısında 2022-2023 sezonuna nazaran 15-16 maç daha fazla oynayacağız. geçtiğimiz sezonda olduğu gibi büyük aralar da olmayacak. * bunlara ek olarak gayet istikrarlı olan nellson gibi oyuncumuzu da kaybetme ihtimalimiz var. yani kısacası en az 4 tane sahaya ilk 11 'de atabileceğimiz stopere ihtiyacımız var.

    şimdi sınırdan dolayı emin giderse, yerine yerli bulmak gerekecek. baktığımız zaman, 2022-2023 sezonunun başında ve ortasında büyük takımlar iki tane yerli stoper transferi yaptı. tayyip ve samet. bu iki oyuncunun da emin'den çok çok iyi olduğunu söyleyebilir misiniz? ben söyleyemem. özellikle emin'in büyük takımda oynayabilme yetenekleri bu 2 oyuncuya göre daha iyi. bunların maliyetlerini düşündüğümüzde emin'in ne kadar paraya satılması gerektiğini az çok tahmin edebiliriz. ya da alt ligde emin potansiyelinde bir stoperi şuan istesek kaç para isterler? ve biz bu oyuncudan emin kadar fayda alamayacağız.

    yabancı transferi düşünürsek, hem cl'ye yazılımda hem de genel sınırda, yabancı hakkının forvet ya da orta saha yerine burada kullanılması gerekecek ve yine maliyet olarak daha az olmayacak. fenerbahçe'nin, trabzonspor'un ve beşiktaş'ın aldığı yabancı stoperlere bakarak bunun da sağlamasını yapabiliriz.

    oyun içi değerlendirilecek olursa da, emin'in en büyük şanssızlığı sağ ayaklı olmasına rağmen, sürekli sol stoperde oynaması oldu. aslında boluspor'da oynarken de partnerinin değişmesi sebebiyle sol tarafa çekilmişti. teknik seviyesi aynı mevkide oynayan arkadaşlarına göre daha iyi olduğu için sürekli sola atıldı. bizde hep solda oynattık. bazen basit hata yapmasının sebebi de bu oldu. nelsson bile, ki nelsson oyunu zekasıyla oynayan, en önemli özelliği bu olan oyuncunun, sol ve sağdaki performansı arasındaki farkı gördük. üstelik çok daha tecrübeli olmasına rağmen.

    gelişmesi için stoke city'e gitsin diyenlerde bence şunu unutuyorlar. bizde oynayacak seviyede değilse orada da oynayamaz. daha da kötüsü onlar geliştirmek için uğraşmazlar. yani bizde oynayacağından daha az oynayabilir orada.

    futbol sadece esnaflık yapılan bir branş değil. yani oyuncuyu 6'ya sattık çok iyi diyebilmek için, o sattığının daha aşağısına nicelik ve nitelik olarak yerinin dolması gerekir. benim kafamda yaptığım planlamada berkan gibi emin'in de yeri önemli.

    umarım 3-3,5 gibi komik rakamlar için kendisinden vaz geçmeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın