resim
Luka Jovic
Takım:Milan
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.82
Uyruk:Sırbistan
  • 118
    icardi'nin kalacağı senaryo için 2. santraforun kendisi olmasına sıcak bakmıyorum.

    frankfurt'ta ilk 11 oyuncusu olarak, düzenli oynayarak çıkış yapmış. real madrid ve fiorentina'da rotasyon oyuncusu olarak bekleneni verememiş. buraya da gelirse icardi'nin direkt arkasına gelecek. ben sanmıyorum yani bu rolle ciddi bir çıkışa geçsin.

    ikincisi, icardi ile yan yana oynatabileceğin bir profil değil. nerdeyse icardi ile %80 civarı ortak küme özellikleri var. ağırlıkla box oyuncusu, pas yeteneği iyi, atletizmiyle fark yaratmıyor, belki icardi'ye göre biraz daha fiziğini kullanabilen biri, teknik olarak icardi'den aşağıda. çok çalışkan bir oyuncu desen değil. hele zaniola da kalıyorsa kesinlikle daha çalışkan bir 2. santrafor profili gelmeli. bu adam böyle bir oyuncu izlediğim kadarıyla değil, çok tembel değil ama icardi'den daha çalışkan da sayılmaz yani ee böyle bir dönüşüm geçirir mi zor.

    oyuncu gerçekten tahmin edilesi güç bir noktada. yükselip 2 sene sonra premier league'de olabilir, mls'e falan da gidebilir. uzun süreli kontrat vermek bana mantıklı gelmiyor. illa alınması düşünülüyorsa 1 sene kiralık + zorunlu olmayan satın alma opsiyonu olabilir.

    bir de real madrid'e 60 milyona gitmiş, henüz 25-26 yaşında birinin doğrudan icardi'nin yedeği olmayı kabul etmesini mental olarak nasıl açıklarız bilmiyorum. adam fransa ligue 2, portekiz orta sıra takımı seviyesinde yer almış yeni yeni yükselişte veya 32 yaşında son bir iyi kontrat yapayım oyuncusu değil bu tip oyuncuların burda 2. santrafor rolünü kabul etmesine bir şey demezsin. bu adam zaten düşüşteyken bu yaşta bu rolü kabul ediyorsa bir kere daha düşünürüm açıkçası.

    velhasıl, iyice araştırılıp okan hoca'da çok uygun buluyorsa alınabilir ama o durumda dahi kiralık gelse daha iyi olur. ben 2. santraforun duruma göre 20-30 dk icardi ile beraber sahaya atılabilecek, icardi yoksa da arkasında bir sene daha yaşlanmış mertens ve zaniola'nın defansif yükünü de azaltacak ve bunlara uygun bir oyuncu olmasından yanayım. jovic benim aklıma pek yatmıyor. kulübün bir şekilde aklına yatarsa bilemem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın