resim
Luka Jovic
Takım:Milan
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.82
Uyruk:Sırbistan
  • 116
    fiorentina-real madrid-jovic üçgeninde çok acayip bir kontrat yapısı var.

    öncelikle şuradan başlayalım, oyuncu fiorentina'nın tapulu malı değil.

    2022 yazında real madrid oyuncuyu fiorentina'ya 2 yıllığına bedelsiz kiralıyor. bu 2 yıl sonunda ise fiorentina kendsinin bonservisini bedavaya alabiliyor. yani fiorentina'nın oyuncu ile kontratı 2+2 yıllık. oyuncunun 5 milyon euro net maaşını da yarı yarıya fiorentina ve real madrid ödüyor ilk 2 sene için.

    2+2'nin ilk 2'si bitince fiorentina oyuncunun bonservisini bedavaya alabilme hakkına erişiyor. oyuncunun bonservisi fiorentina'ya geçince real madrid maaş paylaşımında devreden çıkıyor. böylece +2 sezonda jovic'in 6 milyonluk maaşını tek başına fiorentina karşılamak durumunda.

    ha bu 2+2'nin ilk 2 yılında oyuncu satılırsa, bonservis real madrid'de olduğu için parayı da fiorentina ile 50-50 kırışıyorlar.

    daha da sadeleştirirsek:

    2022-23, fiorentina'da bedelsiz kiralık, bonservis madrid'de, maaş ortak ödeniyor (5 milyon euro total)
    2023-24, fiorentina'da bedelsiz kiralık, bonservis madrid'de, maaş ortak ödeniyor (5 milyon euro total)

    2024-25, opsiyon kullanılırsa fiorentina bedelsiz bonservisini alıyor, maaşın tamamını fiorentina (6 milyon)
    2025-26, bonservis fiorentinada, maaşın tamamını fiorentina ödüyor (6 milyon)

    biz oyuncuyu 2023-24 sezonu için satın aldık diyelim. fiorentina için çok karlı bir anlaşma çünkü önümüzdeki sezondan sonra ya jovic'i serbest bırakacaklar, ya da opsiyonunu kullanıp takımda tutacaklar ama 5-6 milyon euroluk maaşını tek başlarına ödemek durumunda kalacaklar. büyük ihtimal o parayı ödememek için oyuncunun +2 maddesini tetiklemeyecekler. o yüzden oyuncunun satılması için en doğru zaman bu yaz fiorentina için.

    real 1 sene daha bu oyuncunun maaşının yarısını ödeyecek. öteki sene ise komple devreden çıkıyor. oyuncunun bu yaz satılıp real madrid'e bonservis kazandırması bile real madrid için rüya senaryo. maaşının 1 sene boyunca yarısını ödememek ise rüyasının ötesinde.

    sıkıntı şurada, fiorentina ve real için bu oyuncunun bonservisle satılması rüya senaryo iken, senaryonun kerizi biz olmayacak şekilde rakamların konuşulması gerekiyor.

    oyuncu fiorentina ile devam edecek olsa real'in cebinen 2.5 çıkacak. eminin real o 2.5 benim cepten çıkmasın hacı, karşılığında bonservis de istemiyorum diyecektir.

    fiorentine da salak değilse 2-3'e okey diyip zararın ne kadarından dönersek kardır desin. vallahi başka senaryo aklıma gelmedi.

    edit: son bir not olarak şunu da belirteyim, jovic fiorentina'yı daha iyi takımlara gidebilmek için bir "basamak" gördüğünü söylemiş ve taraftardan tepki almıştı. icardi'nin arkasında oturtursak problem çıkarır mı diye düşünmeden edemiyorum. oyuncu kariyerinin düşüte olduğunun farkında ve tekrar yükselişe geçmek istiyor olabilir. ancak bunu gerçekleştireceği yer galatasaray'ın 2. forveti midir emin değilim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın