• 6745
    kadro kalitesini arttırmak istiyorlarsa yabancı sınırı konusunda eli baya zayıf kalacak takım.

    kaleyi yabancı yapacaklar, arda güler ayrılacak. stopere becao veya başka bir yabancı konuşuluyor. orta sahaya yabancı 8 numara alacaklar. kent ve dzeko’yu aldılar. sağ açık için piyasada alınabilecek bir yerli yok. ferdi’nin kaldığını varsayalım. ismail kartal’ın klasik 4-2-3-1’ine göre bir as 11 yapalım;

    kaleci yabancı, stoper ikilisi yabancı, beklerden biri yabancı (diğeri kalırsa ferdi), ön libero yabancı (arao), yeni 8 numara yabancı, sol açık yabancı (kent veya olursa zaha), 10 numara belirsiz, sağ açık yabancı (piyasada elle tutulur yerli yok), forvet yabancı (dzeko veya batshuayi).

    bu durumda ister istemez irfan can, ismail, mert hakan, samet gibi vasat yerlileri mecburen bir yerlere koyacaklar. bu da kaliteyi arttırması için alınacak yabancıların bir kısmını kulübeye çekmek demek. bu takımın vasat kalmaya mecbur bırakmak için mert müldür’ü mutlak suretle almalıyız. 55-60 maç yapacağımız sezonda rotasyonda her türlü iş görecek bir oyuncu. çağlar, merih gibi stoperleri de alamayacaklarına göre kadro planlamasını baştan aşağı batıracaklar. bir sürü yabancıya para harcayıp takımda yer bulmaya zorlanacaklar. futbol duayeni ali koç, yabancı sınırının kalkmamasını istiyordu. bu sınır zilleti asıl kendilerini zincirliyor, haberleri yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın