resim
Alexsandro de Souza
Görev:Teknik Direktör
Takım:Antalyaspor
Yaş:47
Uyruk:Brezilya
  • 1601
    kendisine yapılan yorumları gördükten sonra sözlüğün antu.com vari bir hal almaması adına yorum yazma gerekliliği duydum. kendisi 90’lardan günümüze fenerbahçe yakın tarihini kurtarmış türkiye ligine oldukça fazla futbolcuydu. pierre van hooijdonk yaşından dolayı uzun süreli etki etmesinden allah bizi korusada alex de souza maalesef uzun yıllar ligi domine etti.

    muslera nasıl bize kurtarması zor şutları kolay bir şekilde çıkarılabildiğini gösterdiyse alex’te gol atmanın çok kolay olduğunu gösterdi. ligde ilk sezonunda 31 maçta 24 gol 14 asist ve bir sonra ki sezon yine 31 maçta 15 gol 23 asist yaptı. kovulduğu sezonu saymazsak 2011-12 sezonu dışında tüm sezonlarda hem asist hem de gol sayısında aynı anda çift haneli rakamlara ulaştı. şimdi istatistik mini eteğe benzer diye başlarsak böyle mini eteğe kaç yiğit kara toprağa girer.

    asıl olay alex ayrıldıktan kısa süre sonra fenerbahçe uefa’da yarı final ve son şampiyonluğunu yaşadı. galatasaray’da hagi’nin ilk ayrıldığı sezonda şampiyon olmuş ve şampiyonlar liginde son 16 takım arasına girip barcelona, liverpool, roma’nın olduğu grupta bir yenilgi almıştı. uzun vadeli süreçte hagi’nin yerini galatasaray dolduramamıştı. fenerbahçe’de yıllardan beri alex’in yerini dolduramıyor ama bunun için galatasaray gibi bir çaba da harcamıyorlar.

    alex’in futbolculuk yetenekleri, brezilya'da neden çok popüler olmamasının nedenleri daha uzunca yazılır. kısaca bunun sebepleri; brezilya’nın inanılmaz derecede geniş oyuncu havuzu artı federasyon menajer ilişkileri ve liglerde ki ab dışı oyuncu oynatma sınırlandırılması. hagi’nin de türkiye liginde oynama sebebi ab dışı oyuncu sınırlandırılmasıydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın