resim
Bartuğ Elmaz
Takım:Sivasspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:21
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 730
    genç oyuncu gelişimi planlamamız korkunç olduğu yada hiç olmadığı için kaçmasında bir suç bulmadığım eski oyuncumuz.

    aynı şeyi mustafa kapı için de söylerim. atalay babacan kaldı da ne oldu 16 yaşındaki hali ile aynı geziyor. mustafa'nın fransa'nın yetiştirici kulüplerinden biri olan lille'de tutunamaması onun sorunu. bu bizim plansız olduğumuz gerçeğini değiştirmez.

    ozan kabak gönderilecekti, hoca gelince takımda tuttu. torrent'in boey'e futbolcu değil demesi gibi tudor da ozan'a futbolcu değil demişti. yunus'un ads'de tutması ise tamamen tesadüf. ikisinin ortak özelliği oyuncuların inisiyatif alarak gelişimleri için bir şey yapması. iki oyuncudan kulüpten beklemedi çünkü kulübümüzün genç oyuncu yetiştirmek gibi bir planlaması yok. kendi çabası ile yetişen iki oyuncu hariç yetişen başka oyuncu da yok zaten.

    ben kulübün genç oyunculara fiziksel, mental ve teknik gelişimleri için yardımcı olduğunu düşünmüyorum. beslenmeleri, uykuları, çalışmaları ile ilgilenildiğini düşünmüyorum. bunlar ile ilgilenilse bu kadar kötü durumda olmazdı.

    barış ve boey bile kulüpten ayrı yaptıkları fiziksel çalışmalar ile kerem hakeza kulüpten ayrı tuttuğu mental koçlar ile bu noktaya geldi. ancak bu oyuncuları sakın alt yapı oyuncuları ile karşılaştırmayın. alt yapı oyuncuları alıyorsa asgari maaş alıyor. onu da şu ekonomik krizde ailesine veriyordur. mental koçu geçtim, bir diyetisyene bir antrenöre bile verecek paraları yoktur.

    bir şeyler düzelmezse de eren aydın da yarın öbür gün kaybolup gidecek. yakın zamanda galatasaraydan çıkabilecek iki oyuncu var; efe ve hamza kardeşler. onları da kulüp değil ayhan yetiştirdiği için. erden timur'un bu noktayı acilen çözmesini istiyorum zira genç oyuncu yetiştirme ve planlama galatasaray'ın kanserli dokusudur şu an.
App Store'dan indirin Google Play'den alın