• 69
    bu arkadaşların şu ana kaç tane transferi var, transfer sezonunun sonunda kaç tane transferleri olacak çok merak ediyorum. maşallah herkes arabistan'a yazılıyor ama transfer edilen oyuncu bir elin parmağını geçmiyor. gerçekten kaliteli bir lig dizayn etmeye kalksalar bir futbolcuya o kadar çok para vermezler. çok para derken 2-3 katını kast etmiyorum. nerdeyse 10 katı para veriyor adamlar. kante avrupa'da maksimum 10 milyon euro teklif alırdı, edilen teklif 100 milyon euro oldu. yani isteseler kante'lerden 10 tane daha alırlardı. bu da işin futbolla ilgili olmadığının en net kanıtı. adamlar takım oluşturmuyor, sadece reklam yüzü futbolcu arıyorlar. o da maksimum 10 tane futbolcu yani. tercihen fenomen futbolcu, avrupa'dan da teklif almayan gözden düşmüş futbolcu ve de tercihen müslüman futbolcu. eğer salah'ı bu yaşında arabistan'a transfer ediyor olsalardı gerçekten futbola büyük tehdit olabilirlerdi ama 33-35 yaşında alacaklarsa avrupalıların umrunda bile olmaz, hatta işlerine gelir, yalandan da tepki gösterirler. tipik avrupalı ikiyüzlülüğü işte.

    bizim icardi olayı dahil arabistan'a ismi geçen oyuncuların çok büyük bir kısmının gerçeklik payı olduğunu düşünmüyorum. başlarda ben de inanıyordum ama yok kandırılıyoruz. bunun iki sebebi var.
    1- arabistan kozunu kullanarak futbolcunun maaşını yükseltmeye çalışan menajerler. yani üç alacakken beş koparmaya çalışan tipler.
    2- arabistan'dan teklif var diyip beklenti düşürmeye çalışan transfer komiteleri. transferde başarısızlık olursa da bahaneleri hazır nasıl olsa.

    işin ahlakiliğini, doğru ya da yanlış strateji olduğunu tartışmıyorum. ama çoğu yalan dolan işler.
    di maria'yı, modric'i, pogba'yı ve birkaç tane daha alırlar. sezonu da böyle kapatırlar, o kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın