resim
Volkan Demirel
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 3947
    duruş olarak, tavır olarak saha kenarına yakıştırdığım bir teknik adam volkan demirel. ben ligimizdeki maçları takım ayırt etmeksizin, önyargılarımı da bir kenara bırakarak izlemeyi severim ve volkan karagümrük ve hatayspor kariyerlerinde kenara yakıştı. saha içindekilerle yaptığı konuşmalar, saha içine yaptığı müdahaleler ve teknik direktöre ayrılan alana hakim görüntüsü liderlik vasfı olduğunu net bir bir biçimde ortaya koyuyor. bu sahip olduğu vasıf ile zaten atıldığı teknik direktörlük mesleğinde/yolunda +1'i var.

    futbol bilgisi ve tecrübe gibi konulara gelince. bu konuda emre belözoğlu'nu değil, okan buruk'u örnek almalı kendisine volkan demirel. emre futbolu bıraktı, ertesi gün fenerbahçe'nin futbol direktörü oldu. futbol direktörlüğünü yaptığı ve dizayn ettiği takımın aynı sene içerisinde bu kez teknik direktörü olarak sahaya indi. ismi geçen takım da fenerbahçe. galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş gibi kulüplerde böylesine kıymetli karar verici pozisyonlara ulaşmak, bu kadar kolay olmamalı. gerekli donanıma ve yetkinliğe sahip olmadan kolay bir şekilde bu pozisyonlara gelen, kolaylıkla da gider çünkü. emre özelinde öyle de oldu. okan buruk ise deyim yerindeyse tırnaklarıyla kazıya kazıya galatasaray'a geldi. elazığspor, gaziantepspor, sivasspor, göztepe, akhisar, rizespor, başakşehir ve galatasaray. kariyerinde teknik direktör olarak görev yaptığı 8.kulüp galatasaray. kolay bir yol değil bu ancak en doğru yol aynı zamanda. görev yapılmış olunan birbirinden farklı dinamiklere sahip 7 kulüpte kazanılan başarılar ve elde edilen tecrübe okan hocayı florya'da teknik direktöre ait olan en üst kattaki odanın sahibi yaptı. akhisar ile 2018'de kazanılan türkiye kupası veya en geç 2020'de başakşehir ile kazanılan lig şampiyonluğu okan buruk'u rahatlıkla üç büyüklerden birinin teknik adamlık koltuğuna atabilirdi ama buruk bunu yapmadı. sabırla bekledi. nihayet hak ettiği koltuğa 2022 haziran'ında oturdu. arkasında 2013'ten 2022'ye 9 yıllık bir teknik adamlık tecrübesi vardı. bu 9 yılın içerisinde oluşturduğu, görev yaptığı her kulüpte beraber çalıştığı ve inandığı ekibiyle beraber geldi galatasaray'a.

    volkan demirel'in elazığspor'u karagümrük, gaziantespor'u ise hatayspor. volkan'ın şu an teknik adamlık yıllarında denk olduğu yıllar okan buruk'un gaziantepspor yılları. yeterli bir kariyeri yok fenerbahçe için; yeterli bir bilgisi veya tecrübesi de yok. aklı varsa ve gerçekten taraftarı olduğu takımın menfaatini düşünüyorsa, ali koç evine kadar gelip önüne imzalaması için sözleşme bile koysa, teşekkür edip teklifi reddetmeli. şu an böyle bir görevi yürütecek ne gücü de ne ağırlığı var çünkü. olumlu sinyaller gösteriyor şu ana kadar ama göstermekten çok daha fazlasını yapabilmiş olmak lazım galatasaray'da, fenerbahçe'de veya beşiktaş'ta görev yapabilmek için. bugün çok erken.

    volkan demirel umarım 2023-2024 sezonunda şubat 2023'te galatasaraylılar da dahil olmak üzere türk futbol kamuoyunda kazandığı saygıyı zedeleyecek davranışlardan uzak durur. gerek yorumculuk kariyerinde, gerekse de şu ana kadar iki takımdan ibaret olan teknik adamlık kariyerinde futbolcu volkan'dan çok farklıydı. makuldü, mantıklıydı. insani vasıflara sahip olduğunu, duygusal ve yardımsever biri olduğunu herkese ispat etti ve insanların gözünde bir seviye kazandı. bu seviyeyi korumalı, bu seviyenin altına düşmemeli. her birimizin olduğu gibi de onun da taraftarı, hatta fanatiği olduğu bir kulüp var. bir gün o kulübü çalıştırmak ve çalıştırmaktan çok daha önemli olan o kulüpte başarılı olmak istiyorsa, okan buruk'u galatasaray'a getiren meşakkatli yolları tercih etmeli. zor ancak en güvenilir olan yol da bu. emre gibi yaparsa, teknik adamlık kariyerine dönüşü pek mümkün olmayan bir zarar verir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın