resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 996
    gerçekten çok yetenekli bir futbolcu. ama fenerbahçe medyası inanılmaz abartılı yorumlar yaparak geçtim fenerbahçe camiasında, bizim kendi taraftarımız arasında da maalesef bu çocuğu şu anda yerli messi mertebesine getirdi. benim galatasaray taraftarı arkadaşım bugünkü 19 haziran 2023 türkiye galler maçınida attığı muazzam golden sonra - ki daha önce acayip abarttığını anlattım - resmen sana girdi mi demeye getirdi durumu. hatta gelecek sene kalırsa icardi’nin bizi yaptığı gibi şampiyon yapacağını iddia etti.*) bir diğer galatasaraylı arkadaşım çoktan avrupa’da başalt her takım 10 numarası yaptı. diyorum ki çocuk muazzam yetenekli ama sizinkisi acayip abartı. bu sözlükte de aynı durumu gözlemliyorum maalesef.

    bizim ülkenin en büyük kanseri birini balon gibi şişirip bir anda patlatıp yok etmektir. yarım sezonluk oyun ile messi mertebesine getirilmiş bu çocuk ( alex de souza falan geçtim düşünün ) yarın o baskıyı kaldıramazsa ilk patlatacak kişiler de kendileri maalesef. aynısı hatırlayanlar olacaktır salih uçan’da da yapıldı. uefa finaline o gün 19 yaşındaki 10 numara salih uçan ile gidiyorlardı bir de şimdiki duruma bakmak lazım.

    bu çocuğun bu başarısı herkes tarafından bu kadar abartılmasaydı, oyununu daha özgüvenli ve oturtarak ilerletseydi ciddi üstüne koyarak istenilen yıldız özelliklerine kesinlikle ulaşacağına inanıyorum. ama bu türk medyası popülizmi bu adamın önündeki en büyük pranga. hele hele fenerbahçe medyasının galatasaray taraftarı üzerindeki psikolojisi apayrı bir tez konusu. illaki o fenerbahçe övülecek. yoksa kimse objektif demez sonra mazallah. en son çıkan en iyi yeteneklerimizden biri cengiz ünder bile belli bir seviyeyi bulamadı. ki orada da zor tutunmakta. abdülkadir ömür, yusuf yazıcı vs. gibi isimlerin esamesi okunmuyor artık. çünkü aynı sorundan müzdarip kaldık sürekli. mesela arda turanlar, emre’ler, sergenler vs. ciddi anlamda elle tutulur bir şeyler ispat ettikten sonra onları el üstünde tutmaya başladık. ve onlar da bu yeteneğinin hakkını uzun yıllar verdiler. kaldı ki onlar bile bir messi seviyesini geçtim, süperstar kategorisine giremedi hiçbir zaman.

    sonuç olarak bu çocuğun ismi ajax ile anılmaya başlamış. gitmesinin ve kendini her yönden geliştirmesinin kendisi için daha hayırlı olacağını düşünüyorum. ama herkesin kabul etmesi gereken şey şu ki türkiye altyapısı süperstar tarzı futbolcular çıkarma konusunda hiçbir şekilde başarı sağlayamamış. bundan sonra da çıkarabilmesi aynı sistemde mümkün değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın