resim
Dusan Tadic
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sol Kanat
Yaş:35
Boy:1.81
Uyruk:Sırbistan
  • 91
    futbolu süslemeden oynayıp sanat haline getiren topçu oğlu topçu. hak ettiği kariyeri yaşayamayan topçular listemde tepeye oynar.

    12-13 sezonunda sneijder yerine gelse bence çok daha iyi olurdu. mevzu sneijder değil, mevzu hocanın oturttuğu cayır cayır işleyen 4-4-2 sistemi. o zamanlar epey genç olan tadiç, sol bek olarak başlayıp sol kanada geçmişti yanılmıyorsam. orta saha özellikli solak sol kanat bulup orta 4'lünün soluna atmak isteyen fatih terim için liste başı olması şaşırtmadı. bir önceki sezon aynı sistemle şampiyon olan hoca, emre çolak'ı orda oynatmıştı fakat skor katkısı ortadaydı. benzer bir iş için aldığı albert riera ise yaşı gereği dinamizm katamadı ve sol bek mevkiine çekildi.

    işte bunların üzerine:
    muslera
    eboue, dany, semih, riera
    hamit, selçuk, melo, tadiç
    burak, drogba

    gibi bir 11 bence bizi çok daha ileri taşırdı.

    sneijder'in gelişiyle 4-4-2 sistemini bozup 4-1-2-1-2 gibi bir şeye dönmüştük. iyiydik fakat oyun gücümüz kesinlikle düşmüştü.

    işte o günlerde liste başı olduğu için fatih terim'e uçsuz bucaksız eleştiriler bırakan tadiç, 18-19 sezonunda ajax 10 numarası ve kaptanı olarak peri masalı yazmıştı. hele hele deplasmanda 4-1 kazandıkları real madrid maçında adeta ispanyollara kendini ayakta alkışlatmış, resital sunmuştu.

    istatistik olarak da, seyir zevki olarak da yabancıların tabiriyle tam bir baller dusan tadiç.
App Store'dan indirin Google Play'den alın