resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 925
    hakkında newcastle united'a transferi konuşulan genç yetenek.

    açıkça şunu söyleyeyim, ben arda'yı çok yetenekli buluyorum. çok fazla bir eksiği olduğunu düşünmüyorum teknik açıdan. ama fiziki açıdan henüz avrupa seviyesinin yakınında bile değil.

    kendisini kariyerinin önünde ciddi bir sınav bekliyor. genç yetenekler, umut vaat eden yıldız adayları gördük yıllar içinde. bu genç futbolcuların büyük çoğunluğu en zor olan ilk eşiği geçerken zorlandılar. o da fizik gelişimi. hem kendi yetiştikleri kulüpte hem yaptıkları avrupa transferlerinde birkaç tanesi hariç çoğu forma rekabeti içinde bulunduğu takım arkadaşlarının gerisinde kaldı. fizik gelişimi bir oyuncunun dengesini baştan aşağıya değiştirebiliyor. tekniği bir anda gerileyebiliyor. işin en kötüsü de şu, fizik gelişimine odaklandığı dönemde psikolojik baskıyı kaldıramayıp kaybolup gidebiliyorlar.

    arda güler şimdi o zor sürece giriş yapacak. gittiği takımda muhtemelen bir dönem yedek kalacak, antrenman performansı ve güçlenme çalışmaları yapacak. peki bunun için premier lig doğru bir seçim mi? açıkçası emin değilim. hollanda, fransa, almanya ve hatta belki ispanya hem rekabetin var olduğu hem güçlü rakiplerle mücadele olan hem de gelişim konusunda iyi sonuçlar alınabilecek ligler. premier lig bu açıdan saydığımız liglerin üzerinde bir fizik kalite istiyor.

    bir iki kendini yere bırakışı dışında çirkin bir hareketini görmediğim için şu an gözümde genç bir türk yetenek. bu yüzden iyi yerlere gelmesini isterim. eğer ki taraftara oynamaya başlar ve mert hakan abisini irfancan abisini örnek almaya başlarsa tabii ki görüşüm değişir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın