resim
Leandro Daniel Paredes
Takım:Roma
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.80
Uyruk:Arjantin
  • 125
    kimse yeterince izlemedi sanırım kendisini*. burada yapılan yorumlara bazen hayret ediyorum gerçekten. yıllardır büyük takımlarda ve arjantin milli takımında forma giymiş bir ismi çok az tanıyor yazarlarımız. daha önceki entrymde de bahsetmiştim, ismi çıktığından beri en fazla istediğim oyuncu (geçen sene de en fazla torreira'ya sevinmiştim ki burada boyu kısa altı numarada yapamaz deniliyordu onda da).

    arkadaşlar altıda da sekizde de çok iyi performans veren a sınıfı bir ortasaha paredes. o alan kat etmeyi (ki midjso mesela o konuda başarılı bir isim ama bizim oyun planımızda pek de yeri yok bu tarz oyuncunun, okan hoca da çokaz tercih etti sezon boyunca) dahi gayet yapabilir ama oyun tercihi daha ziyade topu yönlendirmek üzerine. hücum katkısı sorgulanmış ama hücuma da yeri geldiğinde çok iyi destek verir, dolaylı yoldan ise hücumun ana unsuru olur. bunu hem ileri oyuncuları rahatlayltarak, hem de torreira'yı pres konusunda en efektif şekilde kullanabilmenizi sağlayarak yapar. bizim topla alan kat etme (orta açamayan sağ bek takıntısından sonra yeni takıntımız sözlükçe) işini on numara ve kanatlardan beklediğimizi sezon boyunca görmüş olmanız gerekiyordu. kerem'in iyi yaptığı şeylere çok ihtiyacımız var derken bundan bahsediyordum. ha keza rashica ve zaniolo, oynadığı zaman barış ve yunus'tan da beklenen buydu. ortasahada ise daha ziyade topu yönlendirme üzerine bir beklenti vardı.

    şimdi oyun planımız belli. tutan planı değiştirmeyeceğimiz de ortada (ki ligte de avrupada da bu oyun çok iş yapan bir oyun). okan hoca paredes veya benzeri bir profil (örneğin tielemans da dripling değil top kullanma üzerine etkin bir ortasahaydı) isterken neden ısrarla bizim taraftarımız "bize gedsonvari bir ortasaha lazım" diye tutturuyor ve paredes gibi bir isme burun kıvırıyor* anlamak güç. şampiyon takımın 14 maç üst üste galibiyet almış hocasından daha mı yetkiniz bu konuda acaba*.
App Store'dan indirin Google Play'den alın