resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6632
    şampiyonluk çok taze olduğu için ya da taraftar nezdinde kadro başarısı olarak görüldüğü için olabilir bilmiyorum ama yaptığı işin yeterince övülmeyen teknik direktörümüz. şöyle anlatmak lazım bundan önce 2018-19 sezonunda 69 puan ile şampiyonluk yaşamıştık. yaklaşık 2 puan ortalamasına denk geliyor. 2.44 gibi ortalama cidden korkunç bir seviye.

    puan ortalamasının yanında beşiktaş'a 10, fenerbahçe'ye ise 8 puan fark attı. reel puan durumuna bakarsak da beşiktaş'a atılan fark bence gerçek, fenerbahçe'ye ise aslında daha fazla ama hakem faktörü bolca devreye girince fark bir miktar azaldı.

    puan ortalamasından ve en yakın rakibine attığın farktan bahsettikten sonra galatasaray taraftarını uzun yıllar sonra mutlu eden, ne oynadığını anlatabildiği bir takım oluşturdu. bunu yaparken jorge jesus gibi asker futbolculardan oluşan bir ilk on bir oluşturmadı. mauro icardi gibi dries mertens gibi sergio oliveira gibi dünya çapında tanınan isimlerden kurulu bir ilk on bir ile bunu başardı.

    insan yönetimi ise başlı başına bir ders olarak okutulabilir. günün sonunda lionel messiler ile, neymar da silva santos juniorlar ile takım arkadaşlığı yapmış, serie a'yı kasıp kavurmuş mauro icardi tarafından omuzlara alınan bir isimden bahsediyoruz. bu başlı başına bir gösterge.
App Store'dan indirin Google Play'den alın