• 41
    16 kulüpten oluşan ligleri var. söylendiği gibi her kulüp için 1 milyar $ maaş bütçesi haberleri doğru ise ve bonservisli oyunculara da yönelme politikaları olursa avrupa futbol piyasasında dengeler değişecek gibi duruyor.

    her kulüp 10 futbolcu transfer etse 160 futbolcu yapar. bunların bir kısmı kariyerinin son yıllarını geçiren kariyerli futbolcular olacaktır, bir kısmı da yine 5 büyük liglerde oynayan kaliteli futbolcular olacaktır.

    transfer edecekleri futbolcu profillerine göz atmak gerek. benzema, ronaldo gibi isimleri aldılar. leo messi'ye gittiler alamadılar.
    https://www.aljazeera.com/...2C513&quality=80

    n’golo kanté, riyad mahrez, joão moutinho, alexis sánchez, pierre aubameyang, sergio ramos, luka modrić, ángel di maria, sergio busquets, willian, lucas moura teklif ettikleri isimlerden sadece bazıları.

    anladığım kadarıyla itibarlı bütün futbolculara bir teklif götürecekler. daha sonra elit seviyenin bir seviye aşağısı 5-6 büyük ligdeki kariyerli isimlere yönelebilirler. bir dönem gomis transferi gibi. öyle bir durumda bizden girişimde bulunacakları isim sergio oliveira ve fernando muslera olabilir. belki mertens. hiç kestiremiyorum ne yapacaklarını, bütçenin hepsini kullanacaklar mı, yoksa her kulüp 3-4 futbolcu alıp transferi kapatacak mı.

    ilk baştaki hesap gibi her kulüp 10 futbolcu transfer edip 160 futbolcu getirseler lige avrupada piyasa büyük yükselişe geçer. futbolcu açığından dolayı bonservis ücretlerinde enflasyon kaçınılmaz olur. suudi'ler bonservisli futbolculara da yönelir kulüplere yüksek bonservisler teklif ederse piyasa daha da uçar. süreci bekleyip göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın