resim
Youri Tielemans
Takım:Aston Villa
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:27
Boy:1.77
Uyruk:Belçika
  • 249
    çok istememe rağmen gelmemesine hiç üzülmediğim orta saha. bunun birkaç nedeni var.

    1. daha yüksek tempo talebimizi karşılamıyordu.
    şampiyonlar liginde başarı için şu anki tempomuzun da üstüne çıkmamız gerekiyor. yani tielemans, oliveira'dan çok daha diri bir oyuncu olmasına karşı daha tempolu bir oyuncu değildi. seneye 4-4-2 oynayacağımız sır değil. neredeyse bütün maçlarda 3'lü orta sahalar ile karşılaşacağız. bu takımlardaki orta sahalar türkiye ligindekiler gibi de olmayacak. onlar pozisyon bilgisi yüksek, temposu yüksek ve ikili orta sahayı sadece yerleşim ile nasıl parçalayacağını bilen oyuncular olacak. torreira gibi 1,5 kişilik oynayan bir partner bu eksikliği hissettirmezdi.

    2. kafa topları ve takımın boy/size ortalaması
    tielemans kısa sayılacak bir oyuncu. öyle omuz koyup top kazanacak bir oyuncu da değildi. modern futbolda boy/size çok önemli bir noktaya geldi. öyle ki lucas torreira bile barınamadı. lucas'ı hep öne konumlandırmaya çalıştılar. sebebi ise presi kırmak için rakip takımların uzun oynamasıydı. lucas hem bölgesini boşaltıyor hem de kafa toplarında etkisiz. bunu stoperlerden birini orta saha ile eşleştirerek çözebiliriz ama o zaman bek-stoper arası haddinden fazla açılacaktır. bu bölge avrupalı takımlar tarafından çok rahat kullanılacaktır zira adamların ana planları bek-stoper arasındaki boşluk anlamına gelen half-space'e adam kaçırmak üzerine. tielemans da kısa bir oyuncu olduğu için lucas'ın oluşturduğu bu dezavantajı kendisi de yaratacaktır. mesela oliveira 181 cm, kafa topu kabiliyeti olmasa da rakiplerin onun bölgesine uzun oynamasını etkiliyordu bu.

    3. biz topu ayağımızda tutmuyoruz.
    tielemans çok iyi bir oyun kurucu. liecester da parlamamasının sebebi liecester'ın direkt bir oyun oynaması. bu oyun tielemans'ı parlatan bir tarz değil. onun daha top ile haşır neşir olan takımlara ihtiyacı var. biz ise minimum pas sayısı ile kaleye ulaşma derdindeyiz. tielemans bizim sistemde çok iyi anahtar paslar atar, 2. asistleri yapardı. mesela oliveira da bu tarz bir oyuncu ve ne kadar parlattığımız şüpheli. fiziksel mücadele ağırlıklı oyunumuz oliveira'yı lig süresince çok zorladı. aynı şeyi tielemans'ın da yaşaması oldukça olasıydı.

    sonuç olarak çok iyi transfer olmasına rağmen cuk oturur muydu mevcut sisteme yada mevcut sistemi geliştirir miydi, bence hayır. bence oyunumuzu asıl bir üst düzeye çıkaracak oyuncu leandro paredes.
App Store'dan indirin Google Play'den alın