• 458
    kendileriyle çelişen manipülasyon ustası site.

    mesela arda güler, forma yüzü görmediği dönemde değeri 6 milyon euro olarak belirlenmişti. düşünün daha hiçbir şekilde forma giymemiş; sadece medyada ismi çıkıyor diye 6 milyon euro değer biçmişlerdi. açıklamaları da şu şekildeydi: "potansiyeli yüksek olduğundan böyle yaptık!"

    galatasaray'a geldiğinden bu yana forma şansı bulamamış ama geçen sene barcelona kadrosunda yer almış 20 yaşındaki yusuf demir'in değeri ise eylül'den bu yana tam 4 milyon euro düşürülmüş! e ulan hani potansiyeli ölçü alıyordunuz? 18 yaşında barcelona görmüş çocuğun potansiyelinden ala potansiyel mi var? barcelona'dan galatasaray'a düştü diye böyle değer düşüşü de olmaz çünkü emre demir örneği var. çocuk barcelona'da süre bile bulamadıktan sonra fenerbahçe'ye geldi, oradan da samsunspor'a kiralandı. barcelona'dayken 1.5 milyon euroluk değeri varken, samsunspor'da oynadıktan sonra da değeri 1.5'da kalmış. neden? çünkü fenerbahçe topçusu!
    hadi onu da geç, beşiktaş'ta n'koudou denen bir oyuncu aralık ayından beri doğru düzgün oynamamış, sürekli sakat. daha öncesinde oynadığı maçlarda bile taraftarları tarafından ıslıklanıyordu. değeri ise eylül ayından bu yana sadece 2 milyon euro düşmüş!
    yani 18 yaşında barcelona görmüş ve sezon başında da galatasaray'a gelen 20 yaşındaki yusuf demir, oynayamadığı için 4 milyon euroluk değer kaybı yaşarken, 28 yaşında doğru dürüst süre alamayan n'koudou ise 2 milyon euroluk düşüş yaşamış!

    basit bir örnek daha vereyim;
    şampiyonluğumuzun en önemli oyuncularından biri olan 27 yaşındaki torreira'nın değeri 15 milyon euro'da sabit kalmış. takımımıza gelmesinden bu yana ise 5 milyon euroluk değer kaybı(galatasaray'a imza atar atmaz değeri 3 milyon euro düşürülmüştü) yaşamış.
    31 yaşında ve ara ara fenerbahçe taraftarına saç baş yoldurtan arao ise, fenerbahçe'ye geldiğinden bu yana sadece 1 milyon euroluk düşüş yaşamış!

    herifler resmen açık açık galatasaray düşmanlığı yapıyor.

    şimdi bazılarınız bu sitenin transfer teklifleri için ölçüt olmadığını söyleyeceksiniz ama doğru değil. şu anda dünya üzerinde futbola meraklı olan birçok insanın ilk baktığı yerlerden biri de budur. gündemlerine bir oyuncu ismi düşerse ilk buraya bakarlar ve ulaşılmaz olup olmadığını anlamaya çalışırlar. bu da biçtikleri değerle doğru orantılıdır. yani fiyat fazla gözükürse, oyuncu da o kadar iyidir algısı oluşuyor. bu da taraftarı istekli yapıp, yönetimlerine baskı kurmasına yol açar. fiyatı düşük olduğu zaman ise "ya aslında olmasa da olur" tavrı devreye giriyor ve yönetime baskı da bulunulmuyor. bu da işte oyuncuyu transfer edecek olan takımın elini güçlendiriyor çünkü baskı yok bir şey yok. tamam, her takımın gözlemcileri var ama taraftar etkisi denen şeyi de göz ardı etmemek gerekiyor.

    o yüzden hiç acımamak gerekiyor. davaysa dava, gözdağıysa gözdağı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın