resim
Youri Tielemans
Takım:Aston Villa
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:27
Boy:1.77
Uyruk:Belçika
  • 187
    yıllardır çok beğendiğim orta saha. bir orta saha olarak yapılabilecek her şeyi yaparken sahaya agresiflik ve sertlik katabilen bir isim. savunmada gücü ve atletizmi ile yıldırır. topla mesafe kat edebilen, kaliteli ve ekstra paslar atan, şut tehditi yüksek birisi. her iki ayağını da efektif kullanır. aslında tam yıllardır aradığımız 8 numaradır kendisi. oliveira göze daha playmaker gibi gelebilir ama tielemans bence oyunu fark ettirecek kadar daha efektif oynuyor oliveira’ya göre. torreira ile beraber orta sahada şampiyonlar ligi için kolay kolay üstünlük sağlanabilecek bir rakip olmayız.

    fakat bana kalırsa takımımızda kollektif oyunda performansını artıracak birisi yok. kerem, rashica ve zaniolo ile devam edersek mertens’in bu kurguda doğru bir seçim olacağını düşünmüyorum. dar alan becerisi çok yüksek, kilit pas atabilen birisi gerekli. amiyane tabirle inceci birisi lazım.

    planlarımızda zaniolo tahtaya yazılan ilk isimlerdendir. bu sene sakatlıklar ve takımla problemleri sonrası rehabilitasyon sürecinde olduğundan pek farkına varamadık ama italya’nın en potansiyelli ismidir kendisi halen. üstelik kağıt üzerinde bir potansiyel değil. zamanında peformans vermiş ve kendini kanıtlamış bir isim. boey de kalırsa teknik kapasitesi çok yüksek aynı zamanda şampiyonlar ligi için bile fiziki kalitesi yüksek bir takım oluruz.

    tielemans umarım kadroya katılır. uzun zamandır mahrum kaldığımız orta sahadan skor katkısını da bu vesileyle almış oluruz. zaniolo, tielemans uzun zamandır sessiz kalsa da kerem derken rakipler otobüs de çekse kaleyi çimin altına da gömseler pek fark etmez. bir de kadife bilekleriyle rakibin dengesini alt üst eden bir isim katılırsa ofansif anlamda icardi’nin kaldığı senaryoda durdurulması mümkün olmayan bir takım ortaya çıkar lig için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın