resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 1970
    bugün transfer haberlerine göz gezdirirken bunu düşündüm. mertens bizim bu kadar güçlü bir oyunumuz olmasına nasıl yardım etti? maalesef ki bitiriciliği düşüktü, halbuki yeteneklerinde olan bir özelliğiydi. pek fazla dripling yapmadı. ceza sahasında vardı ama hep değildi. ön alan presine çok yardımcı oldu. dirençliydi. zekiydi. ama en önemlisi, söylendiği gibi topun hızlı dolaşımının yegane sebeplerinden biri mertens'ti. pozisyon oyununda da, zaman zaman sola geçerek kerem'in forvet arkası koşularına/paslarına yardımcı oldu. sola geçmese üst üste binecekler ve ikisi de markaj yiyecek ve kerem'in işi zorlaşacaktı.

    şimdi, mertens pozisyonu için oyuncu aradığımız aşikar. bunu yaparken de, mertens'in bizim oyunumuzu nasıl geliştirdiğini iyi gözlemleyip bu işleri iyi yapacak isimler üzerinde durmamız gerekli, eğer başka bir oyun oynamayacaksak.

    toparlarsak nedir bunlar: defansif yardım, iyi alan kapatma, pres başlatma, adam takip etme. hücumda topu koşturma, anahtar pas, oyunu hızlandırma, kerem'e yer açma, ve ceza sahası içi koşuları ile olsaydı iyi olurdu diyeceğimiz bitiricilik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın