resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 1977
    kendisini bu sezon özelinde çok da başarılı bulmuyorum. genel olarak zaten 34 35 yaşındaki oyuncu transferlerine karşı çok önyargılıyım.

    bugün bir yazarımızın kendisine yönelik övgüsüne de katılmıyorum. 4 haziran 2023 galatasaray fenerbahçe maçında zaniolo'nun attığı golde kendisini övmek bana göre zorlama bir yorumdur. ektrsa bir şey yapmamış, sıradan bir oyuncu gibi işini yapmıştır. ama aynı pozisyonda ben kerem aktürkoğlu'nu övebilirim fazlasıyla.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZV9M9dcDrUg

    mertens top rakipote olduğu için alanını kapatmak adına geri geliyor. sonra berkan topu çalıyor ve dikine bir pasla mertens'i görüyor. mertens de yine topu boş alana dikine bir pasla bırakıyor ve biz 2 pasla fener'i eksik yakalıyoruz. ama eğer bu pzosiyonda birilerini öveceksek burada son övülecek adamdır mertens. asıl işi yapan berkan ve kerem'dir çünkü. berkan topu aldığında mertens top almak için boş alana gelmiş falan değil, zaten orada o sırada. berken boş adamı görüyor ve doğrusunu yaparak ileriye oynuyor. berkan'ın burada dikine düşüncesi çok iyi kaldı ki aam zaten topu da gidip çalan kişi. sonrasında mertens alınca topu kerem'in boş alanı görmesi, oraya hareketlenmesi muazzam bir olay. mertens'e sadece topu o boş alana atmak kaldı ki markaj falan da yoktu topu aldığında ve bunu zorlanmadan yaptı. sonrası ise kerem'in becerisi. boş alana hareketlenmesi, topu tekte zaniola'ya göndermesi ve dahası koşuyu kesememesidir en az gol buruşu kadar değerli olan.

    mertesn nefretim falan yok öyle de algılanmasın. çok pozitif bir adam, ben sadece saha içinde daha fazlasını beklerdim ama yine de tüm takım gibi o da katkı sunu şampiyonluğa sağ olsun. benim itirazım bir pozisyonda yola çıkılarak övülüp seneye de kalması gerektiği iddiasına. bence kalmamalı. o pozisyonda kerem'in berkan'ın kalması gerektiğini savunmak için daha fazla neden var ''bence''

    edit: tabii şunu da eklemezsem ayıp olur. mertens de koşu yapıp hücuma katılıyor ki bu verdiği pastan daha kıymetli benim için. o pası verirsin çünkü, kerem vermen için zorlamış seni, ama sonrasındaki koşu değerli. mesela maç 2 0 ve fenerli oyuncu kovalamıyor mertens'i. işte bir futbol maçı böylye detaylarla kazanılıyor aslında bana göre. mesela zaniolo vurup golü attı ama biraz daha sürse topu mertens bu kez solda bomboş ve ceza sahasına girmiş olacak artık ve fener bu golü mertens'i kovalamayan oyuncu yüzünden yiyecekti zaniolo vurmayıp pas verseydi mesela.
App Store'dan indirin Google Play'den alın