resim
Leandro Daniel Paredes
Takım:Roma
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.80
Uyruk:Arjantin
  • 82
    ciddi şekilde gündemimizdeki futbolcu. rasica’nın en temel özelliği mücadelesi ve defans üstün yardımı. yoksa rasica’dan hücum anlamında daha ciddi katkı verecek kanatlar bulunur. burada rasica’yı küçümsemiyorum; zira rasica’nın çoğu kanat bekte olmayan defansif yardımı olmasa çok çok zorlanırdık bu sene. asistin asisti gibi bir kavram olacak; ama deli gibi hücum yapmamızda arkayı kapatarak dolaylı katkı yaptı rasica.

    eğer paredes-torreira hattı kurulursa rasica’nın görevlerinin ciddi bölümü bu orta ikili arasında bölüşülür. dolayısıyla daha saldırgan kanatlar izleriz. kerem - zaniolo gibi. okan hoca 4-4-2 de sever. bu olabilir. hatta 4-2-4 varyasyonu gibi bir sistem olur muhtemelen; çünkü kerem ve zaniolo kanat forvet daha ziyade. 2 forvetten biri 10’a çalar şekilde sahte 9 gibi takılabilir, barış alper gibi dengesiz koşu atarak alan açma görevi alabilir ya da direkt 2 bitirici forvetimiz olur. paredes - torreira hattı bu senaryoları kısırlaşmadan mümkün kılıyor. cl için zaten direnç adına böyle iki oyuncu şart. bu senaryoda rasica alınır mı? çok uyguna gelmezse alınmaz sanırım.

    aklıma yatan senaryolar bunlar. yoksa mevcut sistemde oliveira’yı kesmesi bana da çok olası gelmiyor.

    bir de icardi’nin talebiyle olabilir düşüncesindeyim. yani “ben kefilim, getirin daha iyi takım olalım. benim de arkadaşım” dediyse bu da yönetim için icardi ile önemli bir anlaşma zemini olabilir. elbette sırf icardi istedi diye olmuyordur; ama aranan özelliklere uygunsa ya da yakınsa icardi etkisiyle hızlıca öne alınmış olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın