resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 885
    calistigim ülkede kamu bünyesinde 15-25 yas arasi gençlere meslek danismanligi hizmeti sunuyorum. burada gözlemledigimiz durum, gençlerin ergenliken çikma yasinin artik 25lere dayandigi. bahsettigim fizyolojik degil, psikolojik gelisim. bu durum oxford üniversitesi calisanlari tarafindan bir dizi arastirmalar sonucunda ayriyeten kanitlanmistir. prefrontak korteks yani ön lobun gelisimini geç tamamlamasi ile alakali bir sey. gelisimin geciktiren etkenler ise en basta sorumluluk almama, alkol, uyusturucu, video oyunlari ve bunlarla birlikte gelen hoyrat bir yasam biçimi. 2 tikla yemek evime gelsin, arkadaslik sadece likelardan ibaret olsun. ayriyeten gelisme caginda sevgiden mahrum birakilan gençlerde ve bilhassa çocuklarda bu sürecin daha da uzayip kalici travmalarin olustugu biliniyor. yani güçlü, kökle saglam bir aile yapiniz yoksa bu sizin gelisiminizi negatif etkiliyor. illaki bu olumsuzluklari pozitife çevirip bundan güç alabilen insanlarda var ancak bunlar istisnai durumlar.

    gelelim arda güler meselesine. 18 yasinda toy bir delikanli. hukuken resit olabilir ancak bir çok genç gibi daha henüz ham ve önünde daha yillar var. bana sorarsaniz arda müthis bir yetenek ancak yanlis kulüpte. türkiye'de bu is en kötü yapan kulüpte top kosturuyor. fenerbahçe bir futbolcu ögütme makinasi ve maalesef baslarinda fatih terim gibi bir insan sarrafi yok. baskani günü kurtarma çabasinda olan bir yali çocugu, antrenörü kültürümüze yabanci. öyle demeyin, kültür önemlidir. sefkat, merhamet, babalik, abilik. bunlar bizim kültürümüzde olan seyler. yurtdisinda pedagoji'de bu terimleri bulamazsiniz ancak bunlar bizim olmazsa olmazimizdir, eger dogru kisiler tarafindan uygulaniyorsa. senin komutanin mert hakan yandas ise bu is olmaz! kilavuzu karga olanin burnu boktan çikmaz! amacim fenerbahçe'ye bok atmak degil. bu konuda biz de çok basarili sayilmayiz ama alt yapidan en çok oyuncu parlatan istanbul kulübü kim desen, bu galatasaray'dir. maalesef çok bahtsiz bir çocukmus, yolu fenerbahçe ile kesismis. örnegin bir fatih terim dokunusu ile bambaska bir yerlere gelebilirdi. bir yanlis yaptiginda kim uyaracak arda'yi? mert hakan mi? ismail yüksek mi? türkçe bilmeyen ferdi mi, yoksa kurukahveci irfan can efendi mi?

    kisacasi 18 yasinda henüz ergenligi atlatamamis bir çocuga böyle büyük bir misyon eklersen ve ligin son derbisinde ezeli rakibinin ayni yastaki sol bek oyuncusu seni cebinde gezdirirse, sen bu çocugu aslanlara yem etmekten baska bir sey yapmis olmazsin. arda'nin su anki piskolojisini düsünebiliyor musun? 4 haziran 2023 galatasaray fenerbahçe maçından sonraki göz yaslari adeta bu durumun adeta özeti idi.

    umarim kaçip kurtulur ve türk futbolu yeni bir yetenek kazanir. aksi takdirde mis gibi 2. bir emre mor'umuz olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın