resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 2602
    fenerbahçe'de kongre falan olacağı yok. ali koç dün de, bir ay önce de "hodri meydan" dedi ama bu meydan okumaya rest çekerek karşılık verecek bir babayiğit fenerbahçe'de yok. çünkü 2018'de kötü olarak özetlenebilecek şekilde devraldığı fenerbahçe ekonomisini iflas kıvamına getirdi 5 yılda ali koç. ama konunun mali kısmıyla ilgilenen bir tane fenerbahçeli olduğunu sanmıyorum haziran 2023'te. haklılar da, ben fenerbahçeli olsaydım ben de ilgilenmezdim.

    konunun benim nazarımda sergen yalçın'la ilgili kısmına geleyim. ali koç 4 senedir şampiyon olamayan bir fenerbahçe devralmıştı 3 haziran 2018'de; 7 haziran 2023 itibariyle bu sene sayısı 9 oldu. fenerbahçe'de olağan genel kurula da 1 sene var. projeymiş, gençleşmeymiş, planlamaymış, yabancı teknik direktörmüş derlerse, bu kayıp sene sayısı 10 olur. beşiktaş şenol güneş'le, biz de okan buruk'la 2023-2024 sezonunu açarken fenerbahçe jesus ile devam ederse veya bir başka yabancı teknik direktörü göreve getirirse; fenerbahçe spor kulübü olmaktan çıkar ve fenerbahçe cinnet kulübü haline gelir. işte bu noktada onların kısa vadede çözüm üretecek bir isme ihtiyacı var. şampiyonluk kupasından başka bir çözüm fenerbahçe'de yok. çok da fazla detaylarla zaman kaybetmeden, direkt hedefe odaklanarak fenerbahçe'de bunu başarma şansına sahip tek isim de bence sergen yalçın.

    sergen beşiktaş dahil çalıştığı bütün takımlarda ilk seneyi iyi yönetebilmeyi biliyor. futbolcularına çok sıkı idman yaptıran, idman dışında ise onları rahat bırakan ama en önemlisi futbolcularla arasına koyduğu mesafeyi koruyabilen biri. onunla çalışan alanyasporlu ve beşiktaşlı futbolcular bunu sıklıkla dile getirir. billong'u, hatayspor maçını, o sene beşiktaş'a yönelik hakemlerin uyguladığı ayrımcılığı ben de biliyorum ama bu benim nazarımda sergen'in şubat 2020'den mayıs 2021'e beşiktaş'ı iyi bir şekilde yönettiği gerçeğini değiştirmiyor. üzerine plan/proje inşa edilebilecek bir teknik direktör asla değil ancak kendisine ve ekibine istediği yıllık ücreti verip, "bu sene şampiyon olmalıyız, sonrasına bakarız" dersen, bunu yapabilecek biri. fenerbahçe'nin de zaten bunun ötesinde bir şansı veya beklentisi yok/olmamalı.

    trabzonspor'a sergen maliyet olarak tuzlu geldi ama fenerbahçe'nin de bir şekilde bu yaz sergen ismine ilgi gösterebileceğini düşünüyorum. beşiktaş'ın ve bizim karşımıza sırf yerli diye ismail kartal veya abdullah avcı benzeri bir isimle çıkarlarsa, yine hiç şansları yok. 2023-2024 sezonu şampiyonluğu için sergen'den başka bir seçenekleri olmadığını düşünüyorum ve bunu şimdiden sözlüğe not düşmek isterim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın