• 1056
    şampiyon galatasaray'ın fiziksel olarak rakibini domine ettiği karşılaşma.

    okan hocanın kaybedilen beşiktaş derbisinden ders aldığının kanıtı gibi bir maç oldu, malum maçta gedson 29 defa ikili mücadeleye girip 22'sini kazanmıştı. bu benim gördüğüm en yüksek sayılardan biri, hakemin de biraz ev sahibi takıma desteği vardı tabii ki, atıyorum gedson her yerde kaldığında da faul çalındı o maçta. hakemin ikili mücadelelerde ev sahibi takımlara gösterdiği tolerans da aslında konumuzun bir parçası.

    fenerbahçe mücadeleye 4-1-3-2 ile başladı, sol bekleri luan peres neredeyse yarı sahayı hiç geçmedi, topa sahipken de 3. stoper olarak oyun kurulumunda kaldı.
    4'lünün önünde arao büyük bir alanı tek başına savunmakla görevlendirilmişti, arao'nun önünde serbest 8 olarak zajc, sağ kanatta arda güler sol kanatta rossi ve ileride çift forvet olarak batshuayi ve valencia vardı.

    galatasaray ise buna karşılık net bir 4-2-4 ile sahaya çıktı.
    klâsik 4'lü hat, berkan ve torreira çift pivot, zaniolo ve kerem kanat forvet, barış ve icardi de önde çift forvet gibiydi.

    kadroları ilk gördüğümde fenerbahçe'nin çok yumuşak orta sahası ve daha önce marsilya ile arena'ya gelip 4 yiyen luan peres dikkatimi çekiyordu. ve galatasaray'ın bu fiziksel üstünlük ile duran toptan gol çıkarabileceğini düşünüyordum. (kerem ve torreira hariç geri kalan herkes kısmen uzun oyunculardı.)
    aslında biraz daha dirençli oyuncularla oynasa fenerbahçe'nin oyun şablonu daha ağır basabilirdi.(rossi yerine gedson gibi biri, arda yerine de daha dirençli biri olması gibi)

    maçtaki birebir eşleşmelere dönecek olursak; abdülkerim batshuayi'ye çok ciddi bir üstünlük kurdu ve neredeyse adım attırmadı, keza nelsson valencia ile çok temiz eşleşti, boey karşısındaki rossi'yi felfena yaptı üstüne üstlük ikinci yarı şov olsun diye gitti valencia'yı rencide etti, kazımcan arda güler'e karşı harika bir maç çıkardı ve arda güler için gelen yabancı scoutlar ciddi anlamda kazımcan'ın ismini not alıp geri döndüler. orta alanda torreira ile berkan zajc'a karşı kaldı, zira arao zaten savunma önünü pek terkeden bir oyuncu değil. fenerbahçe'nin tüm eğrileri galatasaray'ın doğruları ile denk geldi. geçiş vs geçiş takımlarının maçıydı, ama tek taraflı galatasaray'ın geçişlerini izlediğimiz bir maç oldu.

    galatasaray için hücum tarafına gelecek olursak, barış alper kadıköy'de olduğu gibi fenerbahçe'nin stoperlerini perişan etti, zaniolo aynı şekilde luan peres'e üstünlük kurdu, kerem ve icardi ise idare ettiler.

    galatasaray'ın üstünlük kurduğu noktalara bakarsanız, çok ciddi bir fiziksel dominasyon olduğunu göreceksiniz.
    yani beşiktaş maçında takımına gedson'dan dayak yediren okan hoca, hıncını fenerbahçe'den çıkardı.

    böylelikle özellikle derbilerin şifresi de ortaya çıkmış oluyor. bu yüzden transfer sürecinde galatasaray'dan sürekli fiziksel olarak diri oyuncular almasını bekliyorum.

    fenerbahçe'nin maçta 10 kişi kalmasıyla, galatasaray için maç iyice panayıra döndü. gomis+ icardi çift forvet, mertens+ mata çift 10 gibi neredeyse dalga geçme noktasında maçı tamamladık.
    maç sonunda muslera yere bile yatmadı, şut dâhi çekemeyen bir fenerbahçe vardı.

    galatasaray'ın oyun formasyonunda da problemler vardı bu arada, problemi en basitinden şöyle anlayabilirsiniz. 10 kişi kalan fenerbahçe bir müddet topu galatasaray'a vermedi, bu galatasaray adına oyun gücü eksilerinden biriydi ama işin fiziksel noktasında terazi çok ağır basınca skor 3-0 olarak şekillendi.
    galatasaraylı oyuncuların da büyük bir kısmının son maç için düzgün antrenman yapmadığı söylenebilirdi, bir nevi zafer sarhoşluğu etkisinde oynamış bir maçtı.

    umarım okan hoca ve ekibi, derbiler bazında yaptıkları doğru çıkarımı transfer sürecine de yansıtabilirler.

    uzun süredir tottenham deplasmanında yenilen pep'e seneye hedefiniz nedir diye sorduklarında, tothennam deplasmanında gol atmak dediği gibi, bizim de seneye hedefimiz beşiktaş deplasmanında başta gedson olmak üzere rakip takıma fiziksel olarak üstünlük kurmak olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın