• 4
    galatasaray'ın yaşlı ve kariyerli oyunculara çok fazla yönelmesini arzu etmediğim transfer sezonu.

    fatih terim'in son sezonunda daha doğrusu mostafa mohammed'le başlayan süreçte çok fazla futbolcu satın alındı. kötü transferler de yapıldı. ancak boey, barış alper, nellson, berkan takıma uyum sağladılar. bunlardan nellson ve boey yıldız statüsüne geldi türkiye şartlarında. özetle 2 tane başarılı hamle bu gün takıma 50 milyon eu katkı sağlıyor. tabi bu futbolcuların potansiyellerini ortaya koyabilmeleri için iyi bir takım içinde oynamaları şart. barış alper yılmaz da çok büyük atılım yapmanın eşiğinde. bu arada mohammed ve morutan'ın da az bir zararla hatta az bir karla elden çıkarılması da mümkün. net şekilde patlayan tek scout transferimiz cicaldau oldu. demek ki o kadar kötü bir transfer sezonu değildi. eksik olan 2 şey vardı. birincisi türk insanındaki sabır. biz malesef korkunç bir tüketim toplumuyuz. daha 4 haziran 2023 galatasaray fenerbahçe maçı'na kadar zaniolo önümüzdeki sezon için yapılan kadrolarda yoktu. çöptü... ama işte 21/22 sezonu transferleri üzerinden sadece 1 sezon geçtikten sonra takımın en büyük değerleri oldu. örnekler çoğaltılabilir. yusuf demir mesela. çoğu taraftar için ölü yatırım. oysa beklemek lazım. barcelona'nın yeteneğinden dolayı takıma kattığı henüz 20 yaşındaki bir isim için bu kadar erken konuşulmaz. kimi insan geç büyür, geç akıllanır. sabır bir erdemdir ve erdem olarak kabul edilmesinin bir sebebi vardır. çünkü sabır aslında pasif bir emektir. hazzı ertelemeye tahammül etmektir. hazzı hint fakiri gibi kaderci değil de akılcı şekilde erteleyenler başarıyı yakalar. evet fatih terim'in son transfer dönemindeki seçimlerinin kötü görünmesinin bir sebebi sabırsızlıktı. diğer bir sebebi ise kötü takım kimyası ve yaşanan başarısızlıktı. bunda malesef hocanın teknik adamlık meziyetlerinin körelmesinin de etkisi oldu. neticede belki de tarihimizin en kazançlı transfer dönemi hakettiği takdiri görmedi. oysa scout transferi yapma stratejisinin de ilk ve en acemi uygulamasıydı. dolayısıyla kesinlikle devamı gelmeli.

    takımda tecrübeli ve klas isimler var. nellson'un yerine de muhtemelen tecrübeli bir futbolcu tercih edilecektir. icardi öncelikli hedef ki 30 yaşında bir aşk adamı... onun dışındaki transfer harekatımızı ve hatta icardi alınamazsa forvet transferimizi de tekrar para kazanabileceğimiz futbolcuları hedefleyerek yapmalıyız diye düşünüyorum.

    bu sözlükte fatih terim eleştirisi sebebiyle silinen entry sayımı hatırlamıyorum. zaten günümüz koşullarında da kendisinin çağın gerisinde kaldığını ve kötü bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. tabi ki geçmişte ülke futbolunun gidişatını değiştirecek kadar büyük bir teknik adam olduğu ayrı bir gerçek. ama işte kurt kocadı... yine de doğruya doğru demek lazım. galatasaray'ın sınırlı bütçeyle yaptığı genç transferler aslında çok doğru bir vizyonun neticesiydi. şimdi bu futbolcular geri dönüşmeye başladı. yani alırken kazandığımızı da, satarken kazanabildiğimizi de görmüş olduk. süperlig de öyle aman aman kaliteli bir lig değil. dolayısıyla artık bu transfer politikasını bir vizyon olarak belirleyip yönetimler, teknik adamlar değişse bile kulüp stratejilerinin sürekliliği açısından devam ettirmeliyiz.

    gelinen noktada içim rahat.
    erden timur gerçekten de bu işi çok iyi biliyor.
    mesela zaniolo'ya 15 milyon ve bonuslarla 5 senede ödenecek şekilde bir bonservis bedeli verildi. bu adam italya milli takımından iyi futbol oynasın, hatta sadece 1 tane flaş maç oynasın önümüzdeki sezona galatasaray'da girmez. oynadığımız direkt futbol ve şampiyonlar ligi arenası ise tam olarak zaniolo'yu, kerem'i ve barış alper yılmaz'ı parlatacak bir futbol. dolayısıyla kalsa bile önümüzdeki sezon keşke sözleşmedeki çıkış bedeli 35 milyon eu değil de 50 milyon eu olsaydı deriz.

    işte şu transferi yapabilen erden timur'a o nedenle boey de gitse, nellson da gitse bu yaz transfer döneminde çok güveniyorum. umarım o da fatih terim'in koyduğu vizyonu devam ettirecek transferlere yönelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın