• 4
    basketbolun zirve yaptığı noktadır nba'de playofflar. savunmalar sertleşir, rakipler birbirini ezberler, istek en üst seviyeye çıkar. büyük oyuncuların yeridir aynı zamanda playofflar. bu sene de bu büyük heyecanın başlamasına çok kısa bir süre kala küçük bir analizde ben yapayım;

    doğudan başlayalım evvela; ligi şu an domine eden, şampiyonluğun da en büyük adayı olan cleveland doğuda ilk sırada ve yerini garantiledi. ikinci sıraysa orlando'nun. 3 ve 4. sıra içinse boston ve atlanta mücadele etmekte. bu sıra için benim favorim ne kadar formsuz da olsa bu seviyelerde oynamayı çok iyi bilen oyuncularıyla birlikte daha avantajlı görüyorum. 5 ve 6. sıra içinse milwaukee ve miami mücadele etmekte. şu an için aynı galibiyet sayısına sahip bu iki takım. fakat bogutun sakatlığı milwaukee için önemli bir sorun. miami'yse müthiş bir form yakaladı. büyük ihtimalle 5. sıra onların olacak.7. sıraya geçersek buranın da sahibi belli. charlotte da 7. olarak bitirecek normal sezonu ve orlando'nun rakibi olacak. gelelim 8. sıraya ve son playoff biletine, işte doğudaki en büyük mücadelede burda başlıyor. toronto ve chicago aynı galibiyet sayısındalar. chicago son birkaç haftadır önemli bir çıkış yakaladı. bununla birlikte toronto'da chicago'ya sürekli yeni ikramlar sundu. fakat burada düğümü muhtemelen iki gün sonra oynanacak toronto-chicago maçı çözecek. formsuz toronto hem hidayet hem de bosh'un sakatlıklarından sonra çok zor durumda şu anda ve playoffa son bilet için favorim chicago.

    doğudaki eşleşmelerdeyse çok büyük bir rekabet beklemiyorum açıkçası. gerek chicago gerekse toronto hangisi playoffa kalırsa kalsın cleveland karşısında işi çok zor. en fazla 1 maç kazanabilirler düşüncesindeyim. orlando'da charlotte önünde çok zorlanmayacaktır. işte kalan 2 eşleşmeden birisi belki de doğuda ilk tur için kayda değer, rekabet oranı yüksek bu da miami'nin içinde bulunacağı eşleşme olacak bence. atlanta veya boston ikilisinden milwaukee'yle eşleşen takım turu rahat geçse de miami rakibine zorluk çıkartabilir. sonuç olarak doğuda ilk turda çok büyük rekabet ve uzun seriler beklemiyorum.

    batıya dönersek burdaysa doğunun aksine nefis bir rekabet bizi bekliyor olacak. lakers'ın da bu dönemki formsuzluğunu göz önüne alırsak 8 tane birbirine yakın güçte takım yer alacak batıda. lakers'ın ilk sıradaki yeri garanti.en büyük rekabet şu an 2. sıra için yaşanıyor batıda. denver, dallas, phoenix ve utah birbirine çok yakın galibiyet yüzdeleriyle sıralanmış durumdalar. burda phoenix'in önemli bir serisi var fakat phoenix'in son 4 maçındaki zorlu fikstürü phoenix'in avantajını azaltıyor. utah 'sa diğer 3 rakibini 1 maç geriden takip etse denispeten rahat fikstürleri onları da iddaalı konuma getirebilir. dallas da kaliteli kadrosuyla bu mücadeleyi son maça kadar devam ettirecektir. fakat 2.lik için benim favorim denver nuggets. aslında bence batıda bu sıralar çok da büyük önem arz etmiyo.4 ve 5. sıranın iç saha avantajı dışında tabi. 6, 7 ve 8. sıralara bakacak olursak burda da bir denge söz konusu portland sanantonio ve oklahoma bu sıralar için mücadelesini sürdürüyor.

    batıda favori şu an ne kadar formsuz da olsa kalitesiyle lakers. ama dediğim gibi diğer 7 takımın hepsi de onu zorlayabilecek kapasitede. bu da batıda müthiş geçecek 7 maça gidecek serilerin habercisi elbette.

    doğudan çok da fazla yıpranmadan finale çıkma ihtimali yüksek olan cleveland finalde karşısında batıda mental ve fiziksel olarak büyük bir savaşın içinden çıkacak bir takımla eşleşecek ve bence bu sezonun en büyük favorisidir cleveland. ayrıca söylemeden de edemeyeceğim, umarım oklahoma bu yolda devam eder ve bizlerde hem durant'ı hem de takımın müthiş mücadelesini bir de playoff seviyesinde doya doya izleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın