• 479
    maçın kağıt üstünde bir önemi yok. ama maçın psikolojik açıdan önemi var. unutmayalım ki galatasaray psikolojik üstünlüğü 8 ocak 2023 fenerbahçe galatasaray maçında elde ettiği 3-0'lık galibiyetle ele geçirdi ve bir daha da arkasına bakmadı. o maça kadar jesus peygamberdi, fenerbahçe gol rekoru kıracak ve galatasaraylılar dışında herkes fenerbahçe daha iyi top oynuyor sanıyordu. 0-1 olsa skor belki bu kadar olay olmazdı. ama icardi'nin o salladığı üçüncü gol var ya rakipte psikoloji bırakmadı. bakmayın siz fenerbahçe'nin ondan sonra yeteri kadar toparladığına. organize kötülük çetesi tarafından ittirildiler ve yarıştan kopmalarına izin verilmedi. ama o sezon başındaki şaşalı oyunlarından eser kalmadı. çünkü güven gitti, inanç gitti, ışıltı gitti, sinerji gitti, psikoloji gitti.

    bu maçı galatasaray kazanmalı. sezon boyunca her türlü pislik yolu deneyen bir camia masa başında maç ve şampiyonluk kazanamayacağını artık öğrenmeli. galatasaray'dan geri kaldıkları ispat edilmeli. gitsinler daha kaliteli kadro kursunlar, gram itirazım olmaz. daha iyi rakip galatasaray'ı geliştirir zaten. ama bu adamlar başarısız oldukça daha karanlık yollara sapıyorlar. 22-23 sezonu benim gördüğüm en şikeli sezonlardan biriydi, hatta birincisiydi. son haftalar biraz olaysızdı diye, galatasaray da şampiyon olunca bazı şeyler arada kaynadı gitti. ben açıkçası gelecek sezon için de endişeliyim. ali koç ve zihniyeti türk futbolu için büyük bir tehdittir. evet dalga geçiyoruz, işin goygoyundayız ama bu adamın hırsı artık karanlık yerlere temas ediyor. eğer 3-0 veya 5-0 yenmemiz fenerbahçe'de bir şeyleri değiştirme gücüne sahipse bunu arzu ederdim. ben ileride karşımda daha kötü yollara sapmış bir fenerbahçe istemiyorum.

    ben bu maça hesaplaşma gözüyle bakıyorum. şampiyon olsak da bu maça bakış açım pek değişmedi. bu bir meydan okuma maçı. galatasaray öyle bir tokat vurmalı ki bugün fenerbahçeli her birey bir şeyleri sorgulamalı. daha iyi takım, daha iyi kadro ve şampiyonluğu her türlü engele rağmen sonuna kadar hak eden takım kazansın. eğer konsantre olduysak benim bundan zerre şüphem yok. yenilirsek de kutlamalar umrumda değil, baştan söyleyeyim. zaten şampiyonuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın