resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6516
    ligde aktif görev yapan hocalar içinde birden fazla şampiyonluğu olan şenol güneş ile birlikte ikinci hoca. 2000 sonrasında iki farklı kulüpte şampiyonluk sevincini yaşamayı başaran üçüncü hoca. diğerleri mustafa denizli ve lucescu. bu anlamda ikonik bir olaya imza attığını söylemek gerekiyor.

    herhangi bir takımda özdeşleştiği takım dışında şampiyon olabilecek diğer bir potansiyeli, ligde sadece sergen yalçın'da görüyorum şu anda. ancak okan buruk, sergen yalçın'a göre disiplinli bir hoca. idealleri ve ulaşmak istediği yer kafasında oldukça net. akhisar ile türkiye kupası, başakşehir ve galatasaray ile şampiyonluk. dikkat ettiniz mi bilmiyorum, bütün şampiyonluk kutlamaları boyunca okan buruk eğlenip coşsa da, başarıya hem alışık, hem de çıtasının yüksek olduğunu belirten bir ifade ile seviniyordu. bu benim açımdan büyük bir ölçüt. yani bu adam becersin ya da beceremesin, avrupa kupalarında başarılı olmak için kendini yırtacak. ligde de en çok şampiyon olan hocalar kategorisine yaklaşmaya çalışacak.

    önünde aktif olarak çalışabileceği gözüken yaklaşık 20 sezon var. fatih terim'in başarısını egale edebilmesi için 6 sezon şampiyon olması gerekiyor. yani yüzde 30'unu alması gerekiyor kariyeri boyunca kupaların.

    okan buruk'un önündeki en büyük sınav, bir araya getirdiği bu güzel ve verimli kadroyu şampiyonlar liginde rekabetçi bir hale getirebilmek. gerek oğlunun sağlık sorunları, gerekse yönetimsel arızalar ile başakşehir'de yakaladığı rüzgarı sürdürememiş kadro bütün disiplinini yitirmişti. hocanın yeni sınavı galatasaray gibi bir takımda sürdürülebilir başarı çıtasını yakalamak. bunu yapabilirse eğer, türk futbol tarihinde fatih terim'i hem oyunculuğu, hem de hocalığı ile geride bırakabilecek tek kişi kendisi olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın