resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6457
    oynattığı futbolu beğenmemek için fenerbahçeli olmak lazım. galatasaray uzun yıllar sonra sahaya net planı olan, bu planı uygulayabilen ve geriye düşse dahi tekrar rakibini yakalayıp öne geçebilme iradesi oluşturan bir takım oldu. oyuncu değişikliklerinin gecikmesi konusunda taraftarın atladığı bir nokta var. büyük takımlari büyük yapan kreatif ayaklarıdır. 1 m2 alanda 3 kişiyi geçebilen, hiç beklenmedik bir anda 5 kişi ekarte edecek bir arapası atabilen, bütün maç ritmini bulamasa da cezasahası dışından tek şutla maçı alabilen özel oyunculardan bahsediyorum.

    galatasaray futbol takımının yedeklerindeki oyuncular ne yazık ki ilk 11 oyuncularına kıyasla bahsettiğim bu özel işleri yapma ihtimali oldukça düşük oyuncular. şapkadan tavşan çıkarma ihtimallerinin azlığının yanında olası bir gol yememiz durumunda reaksiyon verirken gerekli teknik kaliteyi sahaya yansıtamayabilecek oyuncular. her ne kadar övsek de mitdsjö olivieradan, barış ve yunus da rashicadan daha gerideydi. zaniolo mertens kadar takım oyununa adapte olamadı. icardi'yi çıkarsan alabileceğin tek adam 37 yaşındaki gomis'ti. sol bekte kim oynarsa oynasın kalan alternatifler oyun kalitesini arttırabilecek adamlar değildi. bütün bu tabloda okan buruk'un oyuncu değiştirme noktasındaki sabırlı tavrı gayet doğaldı. bir gol yediğinizde onu yedek oyuncularınla telafi etmekte zorlanacaksan sahadaki performanstan çok memnun olmasan da sapkadan tavşan çıkarma ihtimali olan oyuncuyu bir süre daha oynatırsın. seneye a kalite bir kaç ortasaha ve hücumcu daha alın da görün bakalım hoca dakika 60 olunca aksayan adamı değiştiriyor mu değiştirmiyor mu?

    gereksiz eleştirildi, artık bağra basma zamanı.

    tanım: süper lig tarihinin en uzun galibiyet serisinin, en yüksek puan ortalamasının ve oyuncu+teknik adam olarak en fazla şampiyonluk sayısının sahibi başarılı futbol adamı. alt yapımızın mahsülü, terim'in en başarılı öğrencisi ve selefi, camianın önümüzdeki 20 yıl için umudu ve güvenli limanı. hikaye yeni başlıyor. daha çok güzel günler gelecek eminim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın